SAP går over til porsjonspakker

Nå kan kundene oppgradere med én modul om gangen.

SAP går over til porsjonspakker

Nå kan kundene oppgradere med én modul om gangen.

SAP har varslet at de i ettermiddag norsk tid vil kunngjøre en stor produktlansering. Lekkasjer til Reuters og Wall Street Journal går ut på at det dreier seg om Business Suite 7, altså en oppgradering av selskapets hovedprodukt, i dag også kjent som ERP 6.0.

Det er tre år siden forrige store oppgradering. En viktig egenskap med den nye Business Suite 7 er at den er bygget opp modulvis, og at SAP tilbyr en ny prismodell som svarer til dette. Prinsippet «alt eller intet» er med andre ord forlatt. Kunder skal gis anledning til å kjøpe og oppgradere én modul om gangen.

Denne nye prismodellen skal bidra til å redusere ressursene som kreves for å implementere SAP i en bedrift. Den skal også gjøre det mindre tiltrekkende for potensielle nye kunder å velge alternativer fra nettskyen, selv om SAP også har tilbud for dem som foretrekker å abonnere på programvare.

Finansielt innebærer Business Suite 7 at kunder vil betale hyppigere men i mindre porsjoner enn før, og at SAP kan vente å inngå flere kortvarige og mindre innbringende avtaler enn hittil.

Utviklingssjef for Business Suite 7, Jim Snabe, sier til Wall Street Journal at lanseringen ikke vil påvirke selskapets årsprognose på nullvekst i 2009, fra en omsetning på 11,57 milliarder euro i 2008.

Analyseselskaper advarer at bedrifter vil investere rundt 3 prosent mindre i informasjonsteknologi i 2009 enn de gjorde i 2008. Programvareoppgraderinger rammes særskilt hardt, ifølge Information Technology Intelligence Corp. De regner med at rundt 35 prosent av alle selskaper vil utsette å oppgradere programvare, eller sløyfe det helt.

I tillegg til den modulære konstruksjonen, skal Business Suite 7 utmerke seg ved at ensartet brukergrensesnitt mot alle brukere, samt at alle tjenester vil kunne leveres til mobile enheter, blant dem Apple iPhone.

    Les også:

Til toppen