RESULTATERFINANS

SAP gjentar resultatvarsel

Verdens største produsent av økonomisystemer, tyske SAP AG, gjentok torsdag at resultatet for første kvartal vil havne "betydelig under 1998-nivå". Hovedårsaken oppgis å være lavere omsetning enn ventet.

Øystein Kvistad
25. mars 1999 - 12:08

SAP-tallene er ikke klare før 31. mars, men signaler fra selskapets ledelse tyder på at resultatet før skatt for første kvartal vil havne under den ventede veksten på årsbasis på mellom 20 og 25 prosent.

Dette er imidlertid ikke godt nok for markedet, som så langt i år har sendt SAP-aksjen ned med over 30 prosent i frykt for at SAP (og dets konkurrenter) vil møte vesentlig lavere etterspørsel som følge av år 2000-spøkelset. Rivalene PeopleSoft Inc. og Baan har også måttet registrere at veksten i programvaresalget bremser ned.

11. mars gikk SAP ut og advarte om at salget i første kvartal blir langt svakere enn ventet, noe som vil ramme resultatene i både første og andre kvartal (se peker til egen sak nedenfor eller i margen til høyre). SAP holder likevel fast ved at de skal nå sitt tidligere anslag om en vekst for året sett under ett på 20-25 prosent.

digi.no overværer i skrivende stund SAPs pressekonferanse i København og kommer tilbake med utfyllende dekning av situasjonen i selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra