SAP gjør opp etter piratskandale

Betaler til millioner Oracle for å få saken ut av verden.

SAPs toppsjef, Jim Hagemann Snabe, punger ut et millionbeløp til Oracle for å unngå en ny rettsak etter TomorrowNow-skandalen. Men saken er ikke helt løst med det. Oracle forsøker fremdeles å få en tilsidesatt jury-avgjørselse gjeninnsatt.
SAPs toppsjef, Jim Hagemann Snabe, punger ut et millionbeløp til Oracle for å unngå en ny rettsak etter TomorrowNow-skandalen. Men saken er ikke helt løst med det. Oracle forsøker fremdeles å få en tilsidesatt jury-avgjørselse gjeninnsatt. (Bilde: Sean Gallup/Getty Images / All Over Press)

Betaler til millioner Oracle for å få saken ut av verden.

Høsten 2010 ble SAP dømt som historiens største pirat i den såkalte TomorrowNow-saken, og en jury bestemte at selskapet måtte betale Oracle 1,3 milliarder dollar. Årsaken? Det ble avdekket at SAPs tidligere datterselskap, TomorrowNow, hadde piratkopiert Oracles programvare i stor stil.

SAP innrømmet skyld, men tilbydde en erstatning på 40 millioner dollar samt Oracles advokatutgifter. Oracle ville ha minst 1,7 milliarder dollar i tillegg til advokatutgiftene dekket.

Men juryens kjennelse fra høsten 2010 ble ikke stående. En dommer nedjusterte erstatningen til 272 millioner dollar, noe Oracle ikke godtok. De ville heller ha en ny rettsak.

Nå har SAP og Oracle blitt enige om et slags forlik som gjør at en ny rettsak mellom de to selskapene blir avlyst. Etter planen skulle saken bli behandlet på nytt i slutten av august.

I henhold til forliket SAP skal betale Oracle 306 millioner dollar for å kutte rettsaken. Men Oracle vil på sin side gå til en domstol i San Francisco og be om at juryens dom fra 2010 blir stående og dermed fortsette sin juridiske prosess.

SAP trenger ikke betale ut noen erstatning før det faller en rettskraftig dom og dersom Oracle skulle bli tilkjent en erstatning som er laver enn de 306 millioner dollarene i forliket vil SAP allikevel betale den avtalte summen. Det melder Reuters.

– SAP mener denne saken har gått langt nok. Selv om vi mener 306 millioner dollar er mer enn tilstrekkelig erstatning, så ble vi enige om dette for å få en ende på saken, opplyser SAPs talsperson Jim Dever til Bloomberg News.

    Les også:

Til toppen