SAP har fått sin «Larry Ellison»

SAP formelig bobler over av fryd over sin nye stjerne, som i dag innleder på Sapphire i København.

SAP formelig bobler over av fryd over sin nye stjerne, som i dag innleder på Sapphire i København.

– Hvem er det på bildet?

Spørsmålet gjaldt Henning Kagermann, toppsjefen i SAP, og kom fra en bekjent som vanligvis kjenner til det meste som beveger seg i bransjen. Det bekrefter den allmenne oppfatningen av de «grå menn» i spissen for selskapet.

På sin kundesamling Sapphire i København er det klart at verdens største leverandør av forretningsapplikasjoner har ambisjoner om langt høyere synlighet.

Også den danske avisen Børsen beskrev i går Kagermann som en grå, kjedelig person, sammenlignet med Oracles Larry Ellison og Bill Gates. Faktisk er han ikke så grå, men noen Larry Ellison er han heller ikke. Selv med knallresultater og vekst på bekostning av sin argeste konkurrent Oracle, er det knapt tegn til feiring hos Kagermann, og ingen arrogante kommentarer, slik Ellison utvilsomt ville øst av. Og kjendisstatusen står ikke i stil til selskapets dominerende posisjon.

Derfor syder hele selskapet formelig av forventning til sitt nye stjerneskudd, direktøren for SAPs produkt og teknologigruppe, Shai Agassi. Han er ung, fremadstormende, og snakker svært godt engelsk. Han er selvsikker på grensen til det arrogante, og han slenger gjerne noen sleivspark-bemerkninger og morsomme kommentarer når han står på scenen.

Har SAP endelig funnet seg en Ellison? Det snakkes allerede om ham som en mulig etterfølger til Kagermann.

Agassi, eller Shai, som han gjerne kalles, er hovedinnleder ved Sapphire-konferansen i København på onsdag, konferansens andre dag. På forhånd var det mer fokus på mannen enn hans melding. Man skulle komme og se Shai-showet.

Allerede på hovedpressekonferansen første dag ble han vist frem, for å presentere samarbeidet SAP har inngått med Microsoft.

– Kundesamtalene våre om dette produktet har stort sett vært ganske korte. Etter demonstrasjonen spør de "hvor mye koster det", sier han, om Mendecino, fellesproduktet SAP og Microsoft lager.

Microsofts utsending Jeff Raikes var også med på opphaussingen, og skrøt hemningsløst av "Shai og hans team".

Etter Raikes forklaring om hva boksen med det nye produktet vil inneholde tok Shai ordet igjen.

– Jeg vil bare forklare det Jeff sa på en enklere, kortere måte. Det er magi i boksen, sier han.

Til toppen