KARRIERE

SAP jakter autister

– Vil gi konkurransefortrinn.

1 prosent av SAPs ansatte innen 2020 kan være autister.
1 prosent av SAPs ansatte innen 2020 kan være autister. Bilde: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images/ All Over Press
23. mai 2013 - 09:22

Programvaregiganten SAP offentliggjorde denne uken et program for å ansette personer med autisme og lignende utfordringer i jobber som testere og programmerere.

– SAP ser et potensielt konkurransefortrinn på å bruke de unike talentene til mennesker med autisme og samtidig hjelpe dem med å sikre et meningsfylt arbeidsliv, uttaler selskapet ifølge Bloomberg News.

De har inngått en allianse med danske Specialisterne, en organisasjon som jobber for å fremme ansettelse av autister i IT-industrien. SAP skal med ulike programmer rundt om kring i verden finne og ansette autister med spesielle evner – som skal inngå i utvikling og testing.Til BBC News opplyser SAP at 1 prosent av selskapets 65.000 ansatte innen 2020 kan være autister.

Autisme er en utviklingsforstyrrelse som påvirker kommunikasjon og evnen til sosialt samspill i ulik grad. Det er stor forskjell på hvordan syndromet arter seg, men stadig flere IT-selskap har innsett at autister kan være svært gode ansatte innenfor sine felt.

I Norge har IT-selskapet Unicus vakt oppsikt med sin strategi, som går ut på å ansette folk med Aspergers syndrom, en mild variant av autisme. Selskapet er spesialisert innen programvaretesting, og opererer på helt normale, kommersielle vilkår. Faktisk er dette selskapet tilknyttet til Specialisterne, og representerer dem i Norge.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.