SAP kaprer markedsandeler i USA

Den tyske IT-kjempen SAP kaprer markedsandeler i USA og haler inn på de amerikanske konkurrentene.

Den tyske IT-kjempen SAP kaprer markedsandeler i USA og haler inn på de amerikanske konkurrentene.

Den tyske programvaren SAP, som leverer programvareløsninger for store konserner, økte inntektene kraftig, men leverte såvidt svakere enn ventet.

SAP er verdens største produsent av programvare for store konsern og selskaper, og konkurrerer med selskaper som Siebel, Peoplesoft, Oracle og Microsoft.

SAP fikk en omsetning på 1,78 millarder euro i andre kvartal mot 1,64 milliarder euro i samme periode i fjor. Det er en vekst på ni prosent.

Resultat etter skatt endte på 249 millioner euro i andre kvartal mot 219 millioner euro i fjor, noe som er en vekst på 14 prosent.

Det er i tråd med de resultatene selskapet varslet om for to uker siden, og omtrent som ventet fra analytikerne. Ifølge Bloomberg ventet analytikerne i snitt 250 millioner euro i nettoresultat for andre kvartal.

    Les også:

Av den totale omsetningen på 1,78 milliarder euro kommer 497 millioner euro fra programvare-delen i andre kvartal. Det var en økning på 15 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Tyske SAP kaprer markedsandeler i USA. Inntektene fra programvaredelen i USA økte med 63 prosent, ifølge SAP. Det betyr at SAP haler inn på de amerikanske konkurrentene, deriblant Siebel, Peoplesoft, Oracle og Microsoft.

Analytikere peker på at tallene indikerer at SAP tar markedsandeler i USA fra Siebel og Peoplesoft. Noen analytikere peker på at Oracles forsøk på å kjøpe opp Peoplesoft kan ha ført til kundeflukt, og at SAP dermed kan ha plukket opp noen av disse, ifølge Wall Street Journal.

Til toppen