SAP kjøper norsk teknologiselskap

SAP har sittet passivt og sett på at Oracle har gjort oppkjøp. Nå blar de imidlertid opp for et norsk selskap.

SAP kjøper norsk teknologiselskap

SAP har sittet passivt og sett på at Oracle har gjort oppkjøp. Nå blar de imidlertid opp for et norsk selskap.

SAP satt lenge på gjerdet og ristet på hodet hver gang Oracle kjøpte selskaper, men nå er de også på kjøpern.

    Les også:

Denne gangen er det et norsk teknologiselskap som innlemmes i den tyske programvaregiganten.

Maxware leverer produkter innen identitetshåndtering, og SAP skal utvide sin NetWeaver-plattform med den norske teknologien. Ved å kombinere MaXwares løsning med SAPs forretningsapplikasjoner og tjenesteorienterte plattform.

– Når vi nå integrerer Maxwares egenskaper, vil SAP levere en effektiv, integrert og utprøvd løsning for identitetshåndtering for heterogene IT-landskap. Dette vil bli en stor fordel for både MaXwares og SAPs kunder, sier Klaus Kreplin, ansvarlig for SAP NetWeaver Technology, i en pressemelding.

Maxware har hovedkontor i Trondheim, og har i tillegg salgsavdelinger i USA og i England. Selskapet har 300 kunder på verdensbasis innen bransjer som teknologi, industri, forretningstjenester, forsvar, energi, helse, finansielle tjenester og offentlig sektor.

Selv om selskapet nå er kjøpt opp, vil det i all hovedsak fortsette å operere fra Trondheim.

- Maxware får alle anledning til å videreutvikle eksisterende løsninger i verdens ledende programvaremiljø, eierne i Maxware får god avkastning på sine investeringer og sist men ikke minst vil SAPs etablering og ytterligere ansettelser bidra til å styrke det tekniske miljøet i Trondheim betydelig, sier Ståle Svenning, administrerende direktør i Maxware, i en pressemelding.

Til toppen