RESULTATERFINANS

SAP-konsulenter sier nei til oppdrag

Tidligere sjef for SAP Norge, Øystein Jåtog-Rød, gjør det godt med sitt nye selskap.

Pearl Consulting er et konsulentselskap som spesialiserer seg på tjenester relatert til forretnings-programvare fra det tyske programvareselskapet SAP. Selskapet ble stiftet i 2006, og eies i hovedsak av tidligere SAP Norges sjef, Øystein Jåtog-Rød.

    Les også:

Nå forteller Jåtog-Rød at selskapet har omsatt for 16,3 millioner kroner i løpet av årets syv første måneder, og av det ble 1,7 millioner kroner liggende igjen på bunnlinjen. Det er Pearl-sjefen godt fornlyd med.

- Vi er meget godt fornøyd med veksten og de økonomiske tallene, sier Øystein Jåtog-Rød, administrerende direktør i Pearl Consulting, i en pressemelding

­

25 prosent av omsetningen kommer fra produktinntekter på SAP-systemet. Resten henter selskapet inn på konsulent og rådgivningstjenester.

Det vakte en viss oppsikt da Jåtog-Rød gikk ut og sa at de satset på å levere SAP-prosjekter innen en tidsramme på bare 3 måneder. Senere fortalte SAP Norge at det var på vei til å bli mer vanlig, og at det var en bevisst satsning for å gjøre det mulig.

Allikevel har Pearl Consulting mer enn nok å gjøre. De har derfor hatt luksusproblemet å måtte si nei til oppdrag, og Jåtog-Rød benytter seg samtidig av muligheten til å sparke litt mot andre ikke navngitte aktører i konsulentmarkedet.

- Vi har nok en større etterspørsel etter våre tjenester enn vi kan dekke på kort sikt. Dette gir oss mulighet til å prioritere riktig for våre kunder og oss selv. Derfor har vi heller ikke behov for å levere flere timer en strengt tatt nødvendig, noe som dessverre kjennetegner enkelte i konsulentmarkedet, sier Jåtog-Rød.

For selskapets første hele driftsår, ser Jåtog-Rød for seg å oppnå en omsetning på omtrent 30 millioner kroner.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.