BEDRIFTSTEKNOLOGI

SAP-kunder velger det gamle grensesnittet

SAPs grensesnitt er topp moderne, men de ansvarlige hos kundene velger det trauste alternativet.

8. juni 2007 - 07:38

SAP er et av verdens største programvareselskap, og de er den dominerende aktøren innen forretningssystemer. Etterspørselen etter konsulenter med kompetanse på SAP er mye større enn tilbudet, og det presser lønningene i været.

For de som ikke jobber aktivt med SAP, kan systemet fremstå som gammeldags. Mange har observert brukergrensesnitt med et utseende som ser ut til å ha gått ut på dato for mange år siden.

Det er imidlertid en myte at SAP har et gammeldags grensesnitt. De har et topp moderne web-grensesnitt med blant annet utstrakt bruk av Ajax-teknikker. Myten har i all hovedsak fått rotfeste fordi kundene selv har valgt å holde seg til det gamle og kjente grensesnittet fra tidligere versjoner.

– Kundene kan velge å beholde de gamle grensesnittene. Det er mest hensiktsmessig for mange brukere, sier Freddy Hafskjold, leder for løsningssalg i SAP Norge, til digi.no.

Det blir litt som gamle sekretærer som fortsatt sverger til WordPerfect, fordi det lenge var et mer effektivt tekstbehandlingsprogram for de som klarte å huske alle snarveiene gjennom tastaturet. Da kan omveien via en mus være forsinkende og i praksis redusere produktiviteten.

– Mot profesjonelle brukere fungerer det gamle systemet godt, sier Hafskjold.

Det betyr ikke at SAP har sagt seg fornøyd med at det gamle grensesnittet er godt nok.

– Hadde det vært opp til SAP så kunne vi snudd opp ned på det meste, men det er en balansegang mellom det å lære opp folk på nytt, sier Hafskjold.

Isteden velger SAP å fortsatt holde muligheten oppe for at kundene kan velge å bruke det eldre grensesnittet, isteden for det til enhver tid nyeste.

SAP er imidlertid nøye på at de nye grensesnittene ikke skal la stil og spennende effekter gå på bekostning av funksjonalitet. Ajax og andre teknologier benyttes bare for å gjøre systemet mer funksjonelt.

– Alt du dytter inn i SAP går gjennom samme kontroll uavhengig av grensesnitt. Det er nå basert på web services og brukergrensesnittet er helt dekoblet fra det underliggende systemet, sier Hafskjold.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.