SAP lager fond for NetWeaver

SAP har opprettet et fond for å fremme utvikling av applikasjoner på NetWeaver.

SAP har opprettet et fond for å fremme utvikling av applikasjoner på NetWeaver.

I går kunngjorde SAP opprettelsen av nytt investeringsfond, døpt NetWeaver Fund. Midlene bevilges fra SAPs kontor for bedriftsutvikling, og skal spanderes på partnere som utvikler applikasjoner basert på NetWeaver.

NetWeaver er SAPs plattform for integrasjon og applikasjoner. Den nye ERP-applikasjonen som ble lansert på den pågående kundekonferansen Sapphire i Orlando, mySAP ERP 2005, bygger på NetWeaver.

I utgangspunktet er fondet på 125 millioner dollar. SAPs produkt- og teknologisjef Shai Agassi sa på en pressekonferanse at man tar sikte på å hjelpe partnere som har gjort utstrakt bruk av NetWeaver, og som arbeider med tilsvarende strategi som SAP. Midlene skal supplere kapital fra andre investorer. Målet for SAP er å få igjen sine utlegg i løpet av sju år. Gjennomsnittlig vil det bevilges opptil fem millioner dollar om gangen fra fondet. Det ble også sagt at SAP kan vurdere å kjøpe uavhengige utviklere som har mottatt finansiering gjennom fondet.

Budskapet fra pressekonferansen var ellers at poenget ikke er å trekke nye uavhengige utviklere til NetWeaver, men å gi nye muligheter til dem som allerede har satset mye på NetWeaver.

Til toppen