BEDRIFTSTEKNOLOGI

SAP lanserer leie-tilbud senere i dag

SAP, som selger de mest komplisert bedriftssystemene, kommer nå med et leie-tilbud for små kunder.

19. sep. 2007 - 10:39

SAP leverer i dag noen av de aller tyngste IT-systemene som selges som ferdig utviklede programvarepakker: SAPs systemer hjelper de største selskapene, blant annet Statoil, Norske Skog og Hydro, å holde orden på alle eiendeler, ansatte, lager, vedlikehold og selve regnskapene.

Europas største programvarehus har tidligere lanserte enklere versjoner for bedrifter, men nå nærmer det seg lanseringen av et nytt og anderledes tilbud. For nå skal SAP kaste seg på trenden om å levere programvare over nettet i stedet for å selge det på CDer som kunden skal installere på egne servere.

I tillegg til aktører som Google som serverer PC-applikasjoner på denne måten, selger aktører som norske 247Office, SugarCRM, Salesforce og etterhvert Mamut nettbaserte bedriftssystemer.

Senere i dag skal SAP avduke prosjektet som hittil har levd under navnet A1S, skriver Wall Street Journal. Systemet er en samlepakke for regnskap, kunde/ordre-system og flere andre moduler til en fast, månedlig leiepris. Prisene vil bli avslørt senere i dag.

Men om og når A1S kommer i salg i Norge er uklart - pakken skal først serveres til kunder i England, USA, Tyskland og Kina.

digi.no har tatt kontakt med SAP Norge om A1S, men har foreløpig ikke fått svar på vår hendvendelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.