SAP lover app til RIMs «Playbook»

Betatt av tablet-formatet, også for egne utviklere, ledere og selgere.

SAP tror tablet-formatet vil appellere til brukere av deres bedriftsapplikasjoner. Bildet viser RIMs kommende Playbook.
SAP tror tablet-formatet vil appellere til brukere av deres bedriftsapplikasjoner. Bildet viser RIMs kommende Playbook. (Bilde: RIM)

Betatt av tablet-formatet, også for egne utviklere, ledere og selgere.

Den tyske leverandøren av forretningssystemer, SAP, har bekreftet at de vil gjøre alle relevante applikasjoner tilgjengelig for Playbook, en type nettfjøl som RIM (Blackberry) har lovet å få ut på det amerikanske markedet i løpet av første kvartal 2011.

Bekreftelsen kom i form av uttalelser fra informasjonssjef Oliver Bussmanntil Wall Street Journal.

Spesifikasjonene som RIM har oppgitt hittil, tyder på at Playbook tilbyr det Apple iPad mangler. Det drives av et etablert Unix-basert sanntids operativsystem, QNX, som sikrer blant annet ekte fleroppgavekjøring («multitasking»), utnyttelse av flerkjernede prosessorer og høy ytelse innen multimedia, selv med magre fysiske ressurser.

Med sin 7 tommers berøringsskjerm er Playbook betydelig mindre enn iPad. Den er også tilsvarende lettere, bare 400 fram. Det fysiske utstyret er beregnet på moderne profesjonelt bruk, med blant annet to videokameraer, ett foran og ett bak, med tanke på deltakelse i videokonferanser. På programvaresiden kjører Playbook også Adobe Flash, i motsetning til iPad. RIM lover at den skal bli rimeligere enn iPad.

I et intervju med den uoffisielle Apple-bloggen Tuaw forteller den samme Bussmann at SAP allerede har kjøpt over 2000 Apple iPad til intern bruk, først og fremst til utviklere, og at de har til hensikt å kjøpe inn mange flere, slik at også ledere og selgere kan prøve ut bruken av nettfjøler.

Bussmann nevner også Samsungs Galaxy og andre Android-baserte nettfjøler. Ciscos kommende Cius nevnes ikke direkte, man kommer antakelig inn under kategorien «andre Android-baserte nettfjøler». SAP har et samarbeid med Cisco for å akselerere SAP-applikasjoner i servere og nettverk, og det ville være oppsiktsvekkende om ikke Cius også fikk tilgang til SAP-tjenester.

SAP har også tilrettelagt egne tjenester for avanserte mobiltelefoner, deriblant også Apple iPhone.

Til toppen