SAP lover fastpris på implementeringen

Nå skal SAP-kunder slippe å bekymre seg over budsjetts-prekker. SAP lover å levere til fastpris.

SAP lover fastpris på implementeringen

Den tyske programvaregiganten er verdens største leverandør av forretningssystemer. Selskapet har en stor programvareportefølje, og etterspørselen etter kompetanse på deres produkter er skyhøy. Det fører blant annet til at både timeprisene for konsulentene, og lønningene for de ansatte skyter i været.

En av grunnene til at det er så mangel på folk, er at det ofte kan ta tid å kjøre et SAP-prosjekt. Det er mange komponenter som skal spille sammen, og mange vil ha et ord med i laget fordi systemene fra SAP påvirker i stor grad hvordan bedriften som bruker det, jobber.

Tidligere i år, kunne digi.no fortelle at det relativt nystartede selskapet Pearl Consulting tilbød seg å levere relativt standardløsninger fra SAP innenfor en ramme på 3 måneder.

    Les også:

Senere bekreftet SAP Norge at det var en viktig satsning for SAP, og nå har de dratt i gang en kampanje der de har fått med seg partnerne Bouvet og Ciber Logtec til også å levere prosjekter som implementeres på tre måneder.

I tillegg til kort leveransetid, lover SAP og partnerne en god pris og at kunden ikke trenger å betale noe som helst før det er ferdig implementert.

Prosjektet inkluderer programvaren, implementering av løsning for logistikk og økonomiprosesser, maskinvare, support de første 14 dagene etter oppstart og vedlikehold i ett år.

– Mange kunder reagerer på at de må betale for programvare i forkant og for implementering underveis. Med denne fastprisløsningen får kunden garanti for at alt fungerer, og begynner først å betale når systemet er klart til bruk, sier Peter Ditlev, ny Nordic Channel Director i SAP.

SAP hevder at det er en myte at SAP-prosjekter ofte går utover tidsrammen og/eller budsjettet.

– Denne kampanjen er samtidig et signal til markedet om at SAP passer svært bra for mellomstore virksomheter, ikke er dyrt og kan implementeres raskt og til fastpris av våre partnere, sier Ditlev.

For en kunde med 50 brukere, hevder SAP at kostnaden ender på 31,5 kroner per dag, i fem år. Det er en fastpris som kundene ikke skal behøve å bekkymre seg for at overskrides.