SAP Norge går så det suser

SAP går bra, men SAP Norge slår moderselskapet med et solid løft i salget av forretningssystemer.

SAP går bra, men SAP Norge slår moderselskapet med et solid løft i salget av forretningssystemer.

SAP Norge la i dag frem tall for 2004-salget som viser at Norges-kontoret trolig ble et av de aller beste SAP-kontorene i verden i fjor.

I løpet av 2004 har SAP i Norge signert 140 avtaler med over 125 forskjellige bedrifter. Mer enn 90 av disse kontraktene er nye kunder, forteller SAP Norge.

Dette løftet omsetning med 37 prosent i forhold til 2003. Veksten fordeler seg på 41 prosent vekst i salget av produkter og 28 prosent økning i salg av tjenester.

Men hva salget endte på i kroner og hva SAP Norge fikk i resultat vil først bli kjent når selskapet rapporterer til Brønnøysund senere i våres.

2004-omsetning for SAP globalt var på €7.5 milliarder en vekst på 10 prosent når man korrigerer for valutasvingninger.

Resultatene kommer til tross for et lederskifte. Salgsdirektør Øystein Jåtog-Rød tok i oktober over ledelsen av selskapet. Jåtog-Rød har vært ansvarlig for salg i SAP siden mai 2001.

2004-tallene inkluderer salget av den enklere SAP Business One-pakken som er rettet mot bedrifter med 10-150 ansatte. I september inngikk SAP Norge og SuperOffice i Norge et samarbeid. SuperOffice ble valgt som CRM solution partner til SAP Business One i det norske markedet. Dette samarbeidet innebærer at alle bedrifter som kjøper SAP Business One i Norge får en pakkeløsning med SuperOffice inkludert.

Men foreløpig står SAP Business One for en lite del av omsetningen, medgir Jåtog-Rød overfor digi.no.

I løpet av året har norske SAP forhandlere laget syv nye bransjeløsninger. Dette dekker bransjer som detaljhandel, kommuner, ferskvare, bransje- og kjedelogistikk. Globalt har SAP skreddersydde løsninger for mer enn 25 bransjer.

Konsulentavdelingen i SAP er i løpet av 2004 blitt omorganisert til en tverr-nordisk enhet, og kontoret i Norge har i dag 40 konsulenter med bostedsadresse i Norge. – Med den bredde og funksjonalitet som SAP har, så gir vi våre kunder tilgang til flere eksperter, sier Jåtog-Rød. - Tidlig på året opplevde vi at alle våre konsulenter var ”utsolgt,” men med en nordisk enhet får vi større fleksibilitet. Totalt er det nå 250 SAP konsulenter som jobber i SAP Nordic.

Expert, Norwegian, Gyldendal, Bladcentralen, Onyx, Xepto, L. G. Elektro, Smartnet, Home Solutions, Tinde, VS Safety, Ryfylkekommunene og Notodden Blues Festival er de største nye kundene til SAP Norge i 2004.

Til toppen