KARRIERE

SAP Norge gir tilbud om sluttpakker

Henter samtidig nye ansatte «på løpende bånd».

Bildet viser SAP Norges hovedkontor på Lysaker, der noen områder har fått tilbud om frivillig sluttpakke. Den norske staben teller imidlertid ikke mer enn rundt 80 ansatte, som blir mindre påvirket av selskapets globale nedbemanning.
Bildet viser SAP Norges hovedkontor på Lysaker, der noen områder har fått tilbud om frivillig sluttpakke. Den norske staben teller imidlertid ikke mer enn rundt 80 ansatte, som blir mindre påvirket av selskapets globale nedbemanning. Bilde: Marius Jørgenrud
5. mai 2015 - 11:07

SAP har sendt ut tilbud om sluttpakke til samtlige ansatte i Sverige. Også i Norge har det gått ut tilbud om frivillig avgang, men her er færre omfattet.

Selv om tilbudet går ut bredt er ikke dette så dramatisk som det kan høres ut som.

Nedbemanningen er del av kuttene SAP varslet i mars, da det ble klart at den tyske programvaregiganten skal redusere staben med 3 prosent. Med rundt 74.000 ansatte på verdensbasis tilsvarer det om lag 2.200 personer.

Forrige uke: Evry solgte sitt svenske SAP-kontor

Mindre påvirket

Pakken det kan søkes om er basert på ansiennitet. Ifølge IT24.se er tilbudet én måned etterlønn per år man har vært ansatt, med et minimum i bunn på seks måneder og et tak på 18 måneder.

- Det er helt frivillig å søke, og det er ikke tallfestede mål om reduksjon i Norge. Hvor mange som går vet vi ikke før etter tilbudet løper ut den 29. mai, forklarer pressekontakt Cathrine Thaning i SAP Norge til digi.no.

Les gjerne: SAP er selvsikre med sin største nyhet siden 1992

I Sverige har selskapet 170 ansatte. Det er over dobbelt så mange som i Norge. Begge landavdelingene er i realiteten salgskontorer for ERP-spesialisten, vel å merke med et innslag av løsningseksperter og rådgivere.

PR Manager SAP Norge Cathrine Thaning
Cathrine Thaning i SAP Norge. Bilde: SAP
- Sverige er større enn det vi er. Det er litt annerledes hos oss. Svenskene er i første omgang mer påvirket. Det er heller ikke alle hos oss som får tilbud om sluttpakke, men noen områder har fått muligheten, bekrefter Thaning, som ikke har nærmere detaljer om hvilke funksjoner eller områder det kan dreie seg om.

For ordens skyld. Dersom den norske staben blir slanket med 3 prosent - som er SAP sitt globale mål for reduksjonen - så vil det tilsvare knappe 2,5 årsverk.

Les gjerne: Norske gründere frisker opp SAP

- Svært gode resultater

Så er det slik at mens SAP forbereder stillingskutt på enkelte områder, så rekrutterer de samtidig annen kompetanse. SAP satser sterkt på å modernisere virksomheten gjennom å skifte fokus fra tradisjonell installert programvare til nettsky-modellen.

Og programvare levert som abonnementsbaserte tjenester over internett har de store forventninger til. Det er kjernen i selskapets svært ambiøse planer om å syvdoble inntektene opp til 28 milliarder euro årlig innen 2020.

- Generelt i IT-bransjen er det alltid noe omløp. Vi ansetter mange mennesker også. Resultatmessig går det svært bra for oss. Det hentes inn mennesker nesten på løpende bånd, sier pressekontakt Cathrine Thaning.

Syvdoblingen: SAP venter utrolig vekst

Så du denne? Planla å avsløre kritiske SAP-hull

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.