SAP oppgraderer enklere ERP-pakke

Nå er SAP klar med Business One 2004 og røper samtidig hva som kommer i 2005-versjonen.

Nå er SAP klar med Business One 2004 og røper samtidig hva som kommer i 2005-versjonen.

Kampen om de små og mellomstore bedriftene hardner og for å være med, oppgraderer SAP sin ERP-pakke for dette kundesegmentet.

SAP Business One har en lang rekke nyheter. SAP peker ut materialstyring - evnen til å styre varer du skal bruke i produksjonen - som den største nyheten. Business One 2004-versjonen inneholder en interaktivt hjelpeprogram (wizard) som lar bedrifter teste forskjellige situasjoner og utfordringer for å sikre materialstyringen.

SAP Business One har fått en bedre CRM-modul (for administrasjon av kundekontakt). Det ble tidligere i september kjent at norske kunder også får med seg Superoffice-pakken.

2004-versjonen har fått forsterket utviklingsverktøyene med blant annet et nytt grensesnitt for integrasjon og datautveksling.

Tidligere bare kunder bare kunnet bruke Microsoft SQL Server, men 2004-versjonen åpner også opp for Sybase og alle IBM DB2-versjoner.

I et presentasjon av 2004-versjonen røper SAP litt om 2005-versjonen. Blant annet vil den neste versjon la kunder bruke hele Business One gjennom en nettleser.

Prisene på Business One starter med en to-brukerlisens og koster da 39.000 kroner. I tillegg kommer en 17 prosents årsavgift i tillegg.

- Vi har fått 75 brukere og antallet forhandlere er kommet opp i 20, forteller SMB-sjef i SAP Norge, Hilde Merete Solegaard, til digi.no. Flere av forhandlerne har byttet fra å selge Microsoft og Vismas ERP-løsninger.

Til toppen