SAP-pakke blir stadig norskere

SAP henter stadig mer hjelp til sin økonomipakke for SMB-bedrifter fra norske leverandører.

SAP henter stadig mer hjelp til sin økonomipakke for SMB-bedrifter fra norske leverandører.

De siste årene har kampen i markedet for økonomisystemer og ERP-samlepakker stått om små og mellomstore bedrifter, for mange av disse sitter med gammeldags systemer med DOS-skjermbilder.

En av aktørene er SAP med deres pakke for små og mellomstore bedrifter, Business One.

2004-versjonen som kom i januar hadde to norske moduler i seg og nå kommer 2005 med enda en norsk-utviklet bit. I 2004-versjonen fulgte både norske Superoffice og iLytix, et system for å skape rapporter i Excel.

SAP kjøpte norske iLytix og den store nyheten i 2005-versjonen er også norsk. Den heter eSentral, og er laget av det norske programvarehuset IntegrasjonsPartner Bits.

Med eSentral kan SAP Business One kunder integrere og samhandle med partnere og andre IT-systemer på en rekke nye måter. Tankegangen minner om integrasjonsmotorene som ligger i de voksne ERP-pakkene fra SAP og Oracle.

Programvaren eSentral har et bibliotek bestående av mer enn 300 formater for elektronisk dokumentutveksling. Med eSentral støtter Business One følgende standarder og integrasjonsmetoder: EDIFACT, XML, ASCII, Direct Database Access og API, samt innehar støtte for kommunikasjonsprotokoller og metoder som FTP, HTTP, HTTPS, SMTP/POP3, file copy, SQL, API og WebServices, forteller SAP.

I tillegg kan SAP Business One nå bruke BBS-tjenestene AvtaleGiro, eFaktura og eGiro og er kan kobles til kassesystemer som Lindbak Retail System og PDAer for mobile brukere.

Ansvarlig for Business One i Norge, Jan-Petter Ødegaard, forteller at Business One retter seg mot bedrifter som driver med enkel produksjon, varehandel eller service. Han trekker frem at Business One har en modul for planlegging av produksjon som han mener Visma ikke har.

Til toppen