RESULTATERFINANS

SAP satser milliarder på Kina

Dobler antall kontorer og hyrer 2000 nye medarbeidere.

SAP arrangerer både Sapphire og TechEd i disse lokalene i Beijing denne uken.
SAP arrangerer både Sapphire og TechEd i disse lokalene i Beijing denne uken. Bilde: SAP

Den tyske leverandøren av forretnings-IT, SAP, har kunngjort planer om å investere i overkant av to milliarder dollar i Kina fra nå og ut 2015. Kunngjøringen kom på selskapets store kunde- og partnerarrangementer Sapphire Now og TechEd i Beijing denne uken.

SAP viser til at har drevet forretning i Kina i tjue år, og at investeringer for å styrke satsingen i verdens nest største økonomi er motivert av en langsiktig forretningsstrategi.

For SAP dreier ikke satsingen i Kina seg bare om salg. Avdelingen for forskning og utvikling, SAP Labs, har egne fasiliteter i Kina. Disse skal bli selskapets primære senter for innovasjon i krysningen mellom SAP og Sybase.

For å betjene det kinesiske markedet, har SAP i dag fem kontorer og 2 500 ansatte. Det skal etableres ytterligere fem til seks kontorer, og 2 000 nye arbeidsplasser. Serviceavdelingen SAP Active Global Support skal satse spesielt på å dekke behovet til kunder med tilstedeværelse i Kina.

SAP sier de i Kina vil legge vekt på å bygge gjensidig lønnsomme forbindelser med lokale aktører, og nevner spesielt banker, systemintegratorer og telekom.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.