SAP satser på iPhone som forretningsmobil

SAP prioriterer iPhone foran bedriftsmobiler som Blackberry, Windows Mobile og Symbian.

SAP satser på  iPhone som forretningsmobil

SAP prioriterer iPhone foran bedriftsmobiler som Blackberry, Windows Mobile og Symbian.

På et todagers arrangement for kunder og partnere i Boston, SAP Influencer Summit, har SAP kunngjort en ny verktøypakke for håndtering av kunderelasjoner, dømt SAP CRM 2007. Det viktigste ved denne pakken skal være et helt nytt brukergrensesnitt, med mange innebygde «Web 2.0»-egenskaper.

Den største nyheten rundt denne pakken er at SAP har prioritert å slippe en iPhone-klient foran klienter for mer typiske bedriftsmobiler som Blackberry, Windows Mobile eller Symbian.

iPhone-klienten skal være tilgjengelig samtidig med at SAP CRM 2007 kommer på markedet, det vil si innen nyttår.

Det er oppgitt to årsaker til at iPhone ble prioritert som klient for SAPs nye CRM-pakke. Den ene er teknisk: Nettleseren i iPhone er kraftig og velegnet til å kjøre web-baserte bedriftsapplikasjoner, selv om mobilen foreløpig ikke støtter 3G-nett.

Den andre er at salgsfolk har falt for iPhone, og sier de ønsker å bruke dette apparatet framfor andre mobiltelefoner.

Ifølge senior visepresident Bob Stutz, har SAPs egne selgere klart sagt fra at de foretrekker iPhone framfor andre mobiltelefoner, heter det i en melding fra Reuters.

SAP har latt seg inspirere av populære brukertjenester som iGoogle og myYahoo, og gitt brukerne store muligheter til å skreddersy CRM-klienten slik den vil vises på mobiltelefoner og andre klienter.

SAP lover at CRM-klienter for andre apparater vil lanseres noen uker etter at iPhone-utgaven kommer på markedet. De sier at de vil tilrettelegge andre bedriftsapplikasjoner slik at også de kan aksesseres fra mobiltelefoner.

Apple har lovet å tilby en utviklerpakke – en «SDK» eller «software developer kit» – for iPhone, men denne er ikke allment tilgjengelig per i dag.

Intel er blant partnerne som har hjulpet SAP med å teste ut den nye CRM-pakken. Til Reuters sier selskapets salgs- og markedsdirektør Ian Kimbell at pakken «ikke ser ut som SAP, den virker som noe mine selgere ville ta i bruk». Andre tidlige brukere er Adobe og Danfoss.

Analyseselskapet Gartner har hittil vært skeptiske til iPhone som bedriftsmobil. Satsingen til SAP og Apples SDK kan tenkes å føre til en revurdering av det standpunktet.

    Les også:

Til toppen