SAP selger komplett bank-system

SAP er ferdig med sitt komplette IT-system for banker og har nå fått sine første nordiske kunde.

IT-systemene til banker er ved siden av teleselskapenes IT-systemer noe av det mer komplekse og dyre man kan kjøpe. De fleste banker kjører et lappeteppe av egenutviklede og litt innkjøpte løsninger, for det finnes ingen dominerende banksystem-leverandør.

Det er ditt SAP sikter. Selskapet har laget et komplett tilbud med kjernesystemer som holder rede på selve transaksjonene og brukersystemer som nettbank og filialsystemer. I tillegg til SAPs systemer, bruker bankene typisk Oracle-databaser til lagring.

SAPs banksystem er tatt i bruk av noen europeiske storbanker og nå har SAP fått sin første nordiske kunde. Islands største bank, Kaupthing Bank, skal bytte ut det meste av både sine kjerne- og brukersystemer med SAPs banktilbud.

Kaupthing er etablert i Norge med fokus på finansielle tjenester for privat- og bedriftsmarkedet, og er rangert som den åttende største banken i Norden.

- Avtalen med Kaupthing representerer en milepæl for SAP i det nordiske bankmarkedet, sier visepresident for Financial Services, Thomas Balgheim i SAP. - Vårt hovedprodukt innen finans "SAP for Banking" har blitt solgt og implementert i en rekke europeiske banker, men dette er den første nordiske banken som standardiserer sine kjerneprosesser ved hjelp av SAP, tilføyer Balgheim.