SAP sier de stjeler kunder fra Oracle

SAP, det største europeiske programvareselskapet, hevder de stjeler kunder fra Oracle og løfter estimatene.

SAP, det største europeiske programvareselskapet, hevder de stjeler kunder fra Oracle og løfter estimatene.

SAP, markedsleder på forretningssystemer, la i dag frem kvartalstall og løftet estimatene for hele året. Hovedårsaken til det økte salget er at SAP stjeler kunder fra Oracle i USA.

SAP tror ny-lisenssalget vil øke med 12-14 prosent i år, opp fra tidligere spådommer om 10-12 prosent. Selskapet endte opp med et resultat på 334 millioner euro, opp fra 291 millioner euro i samme kvartal i fjor.

Dette er hyggelig for SAP som har kalt 2005 et investeringsår hvor de skal ansatte 4500 kunder.

De gode tallene skyldes primært vekst i USA - nylisenssalget økte med 34 prosent fra samme kvartal i fjor. Årsaken er at SAP innførte et gunstig tilbud til kunder av Oracle og Peoplesoft/JD Edwards, som Oracle snappet opp gjennom et fiendtlig oppkjøp.

Håpet til SAP har vært at Peoplesoft/JD Edwards skulle bli nervøse for fremtiden til sine systemer og bytte til SAP, noe som ser ut til å delvis å ha slått til. SAP forteller at 28 store nordamerikanske kunder har slått til på tilbudet dette kvartalet.

Men Oracle har også hatt et lignende tilbud til SAP-kunder og forteller at selskapet har klart å lokke over 26 kunder fra SAP, skriver Bloomberg. Oracle har tilbudt SAP-kunder full kreditt for sine SAP-lisenser hvis det bytter over.

Kagermann, who has labeled 2005 a year of investments as he hires 4,500 people and expands SAP's product range, will host a call for analyst at 3 p.m. local time to discuss the figures.

Til toppen