SAP sier de stjeler kunder fra Oracle

SAP, det største europeiske programvareselskapet, hevder de stjeler kunder fra Oracle og løfter estimatene.

SAP, markedsleder på forretningssystemer, la i dag frem kvartalstall og løftet estimatene for hele året. Hovedårsaken til det økte salget er at SAP stjeler kunder fra Oracle i USA.

SAP tror ny-lisenssalget vil øke med 12-14 prosent i år, opp fra tidligere spådommer om 10-12 prosent. Selskapet endte opp med et resultat på 334 millioner euro, opp fra 291 millioner euro i samme kvartal i fjor.

Dette er hyggelig for SAP som har kalt 2005 et investeringsår hvor de skal ansatte 4500 kunder.

De gode tallene skyldes primært vekst i USA - nylisenssalget økte med 34 prosent fra samme kvartal i fjor. Årsaken er at SAP innførte et gunstig tilbud til kunder av Oracle og Peoplesoft/JD Edwards, som Oracle snappet opp gjennom et fiendtlig oppkjøp.

Håpet til SAP har vært at Peoplesoft/JD Edwards skulle bli nervøse for fremtiden til sine systemer og bytte til SAP, noe som ser ut til å delvis å ha slått til. SAP forteller at 28 store nordamerikanske kunder har slått til på tilbudet dette kvartalet.

Men Oracle har også hatt et lignende tilbud til SAP-kunder og forteller at selskapet har klart å lokke over 26 kunder fra SAP, skriver Bloomberg. Oracle har tilbudt SAP-kunder full kreditt for sine SAP-lisenser hvis det bytter over.

Kagermann, who has labeled 2005 a year of investments as he hires 4,500 people and expands SAP's product range, will host a call for analyst at 3 p.m. local time to discuss the figures.

Til toppen