RESULTATERFINANS

SAP slo forventninger

God etterspørsel etter bedriftsprogramvare trass økonomisk uro.

Jim Hagemann Snabe, SAPs toppsjef, kunne presentere svært gode tall for selskapets da regnskapet for 2011 ble gjort opp. Selskapet tar nå markedsandeler fra blant annet Oracle.
Jim Hagemann Snabe, SAPs toppsjef, kunne presentere svært gode tall for selskapets da regnskapet for 2011 ble gjort opp. Selskapet tar nå markedsandeler fra blant annet Oracle. Bilde: CeBIT pressetjeneste
16. jan. 2012 - 09:14

Det er mye spenning knyttet til hvordan de store IT-leverandørene vil takle den økonomiske uroen som herjer i Europa og USA. Men ser man på resultatene til SAP, den største aktøren i markedet for bedriftsprogramvare, så er det ikke grunn til grenseløs pessimisme.

Selskapet kunne like før helgen presentere resultater for fjerde kvartal som slo forventingene til analytikere og markedet. Driftsresultatet endte ifølge Financial Times med et overskudd i fjerde kvartal på 1,78 milliarder euro, som tilsvarer 13,75 milliarder norske kroner. Dette er en vekst på 10 prosent fra samme kvartal året før, og mer enn hva analytikerne hadde forventet.

Omsetningen av programvare var 16 prosent høyere i fjerde kvartal 2011 enn året før, med en omsetning på 1,7 milliarder euro, mens totalomsetningen endte på 4,5 milliarder euro. Da tallene ble presentert for investorene fredag morgen sendte markedet aksjene til SAP opp nesten fire prosent på børsen i Frankfurt, og det til tross for et svakt aksjemarked.

Oracle varslet tidligere i vinter om en svakere enn ventet utvikling, noe som sendte aksjekursene til de store IT-selskapene som belager seg på inntekter fra bedriftsmarkedet nedover. Også SAPs tyske konkurrent Software AG har levert svake tall, noe som har gjort mange analytikere bekymret for sektorens inntjeningsevne i 2012.

Det er særlig Hana, SAPs plattform for sanntids analyse, som har truffet bra i markedet. Mens selskapet hadde forventet et salg på 100 millioner euro ved utgangen av 2011 så kunne de fredag meddele at salget er 60 prosent over dette. I desember ble det også kjent at SAP kjøpte nettsky-selskapet SuccessFactors for 20 milliarder kroner.

Tallene som ble presentert fredag er foreløpige anslag og først mot slutten av måneden vil selskapet vise detaljerte regnskapstall for 2011 og fjerde kvartal i fjor, samt forventninger på 2012.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.