BEDRIFTSTEKNOLOGI

SAP-spark mot Oracle

Bill McDermott hoverer over at erkerivalen sliter med maskinvaren.

SAP-sjef Bill McDermott har falt for fristelsen til å forlenge ordkrigen med Oracle rundt dedikerte løsninger for sanntidsanalyse, der SAPs HANA konkurrerer mot Exalytics fra Oracle.
SAP-sjef Bill McDermott har falt for fristelsen til å forlenge ordkrigen med Oracle rundt dedikerte løsninger for sanntidsanalyse, der SAPs HANA konkurrerer mot Exalytics fra Oracle.
30. jan. 2012 - 11:16

Dedikerte pakker i ti millioner kroners klassen for bedrifter som ønsker sanntidsanalyse av sine forretningsdata er, som kjent, tilgjengelig fra både Oracle (Exalytics) og SAP (HANA).

De to har valgt svært ulike distribusjonsmodeller for sine konkurrerende produkter, som begge bygger på at omfattende databaser lagres i maskinens minne, slik at all analyse går lynkjapt.

SAP har en lisensieringsmodell beregnet på maskinleverandører, slik at selskapet leverer HANA i samarbeid med for eksempel HP. For Oracle er det derimot et prinsipp at dedikert maskineri som Exalytics bare skal leveres på maskinvare som Oracle selv står for.

Satsingen på spåmaskiner med databaser i minne har vært gjenstand for en til dels intens ordkrig mellom SAP og Oracle, helt siden HANA ble tilgjengelig i november 2010. Exalytics kom først i oktober i fjor.

– Gi meg navnet på farmasøyten deres, sa Oracles alltid så tilbakeholdne toppsjef Larry Ellison i januar i fjor.

Exalytics er «gammel vin på ny flaske», svarte SAP i mai.

For litt over to uker siden tok Oracle ny sats, i forbindelse med lanseringen av deres TimesTen In-Memory Database 11g som er kjernen i Exalytics.

Kommersielt er imidlertid HANA en suksess, mens Exalytics ennå ikke har vært i salg et helt kvartal.

Før jul leverte Oracle illevarslende tall for novemberkvartalet, med blant annet et ti prosent fall innen omsetningen av maskinvare. SAP, derimot, leverte jubeltall for desemberkvartalet, og spår tosifret vekst i 2012.

Dette har gitt SAP-sjef Bill McDermott blod på tann.

Ifølge Reuters har McDermott i et intervju med dagens utgave av Frankfurter Allgemeine Zeitung – som ennå ikke er tilgjengelig på nett – lekt med tanken om å lisensiere HANA til Oracle.

– Det er en mulighet. Spørsmålet er om Oracle har tilstrekkelig fantasi, sier McDermott.

SAP-sjefen peker på at HANA allerede er tilgjengelig gjennom partnere som Cisco, Dell, Fujitsu og HP.

– Alvorlig talt: En teknologiplattform er ikke en ekte plattform hvis den ikke er åpne for partnere og til og med for konkurrenter… Vi er åpne for alt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.