SAP-spesialisering gullgruve - på sikt

Det er ikke uvanlig for SAP-konsulenter å tjene 700.000, men ferskinger må nøye seg med lav lønn.

Hvis du valgte SAP som spesialisering i 2002-2003, vasser du i jobbtilbud og det er ikke uvanlig å tjene 700.000 kroner. For en ras av kunder som skal ha på plass SAP-løsninger skapte mangel på SAP-folk allerede i 2004 og SAP er fremdeles det heteste feltet i norsk IT-bransje.

Bouvet er et eksempel, men nå avslører selskapet et enormt lønnssprik for SAP-konsulentene.

Rett før jul gikk Bouvet ut med stillingsannonser, der de søkte etter flere SAP-konsulenter. I helgen startet Bouvet en ny runde.

- Vi fikk rundt åtte SAP-konsulenter sist gang, og ialt har vi ansatt 15 personer det siste året, forteller administrerende direktør Sverre Hurum til digi.no.

Konsulentselskapet Bouvet, som også tilbyr sertifiseringskurs i SAP for andre bedrifter, har i dag 50 konsulenter.

Men behovet er langt større. Bouvet vant blant annet to store totalprosjekter rett etter nyttår som krever flere folk.

    Les også:

Til tross for det Hurum kaller et skrikende behov ute i bransjen, tilbyr Bouvet en beskjeden lønn til nyutdannede. En nyutdannet på IT med bachelor eller mastergrad, og som har fullført et SAP-sertifiseringskurs, begynner på en lønn mellom 300 000 til 350 000 kroner.

Dette forteller Hurum er nok til å tiltrekke seg ferske SAP-folk.

Til sammenligning kan en seniorkonsulent som har jobbet med forretningsløsninger med gode resultater tjene 700 000 kroner.

- Det er ikke bare lønn som teller, og en SAP-konsulent har uansett gode utsikter til god lønn, sier Hurum.

En nyutdannet kan forvente en bratt karrierestige, men Bouvet legger først og fremst vekt på trivsel.

Fleksibilitet, der konsulenten selv kan styre sin hverdag, betyr ofte mer enn lønn. Så lenge en konsulent kan vise til gode resultater, legger ikke Bouvet seg opp i hvordan de forvalter arbeidstiden.

Bouvet, som ble et selvstendig selskap i august 2002, har hatt en frisk vekst og vokste med 43 prosent fra 2004 til 2005. Veksten har kommet uten oppkjøp.

- Pengene vi tjener skal gå til lønn, men vel så mye til sosiale arrangementer og faglig utvikling. Hvert år i august legger vi opp til et stort sosialt arrangement for å feire vår uavhengighet og satse på sosialt samspill.

I fjor var alle ansatte i Bouvet på Svalbard.

Leder for SAP-avdelingen i Bouvet Terje Granum, vil helst ha erfarne konsulenter som har god forretningsforståelse til SAP-konsulenter. Dette gjelder spesielt innen områdene økonomi, logistikk og HR.

- Vi mener våre kunder er best tjent med å få folk som selv har erfart og jobbet med de problemer og utfordringer som kan oppstå, sier Granum.

Bouvet tror også noe av det store behovet der ute kan dekkes av en ny prekonfigurert løsning som skal gi rimeligere implementasjoner. Foreløpig gjelder dette økonomi- og logistikk med tillegg av program for timeføring.

SAP-kursene kjøres over 25 dager og arrangeres i moduler som kunden etterspør. Finans, HR og ABAP, som er programmeringsspråket til SAP-utviklere, etterspørres med, forteller kursansvarlig Ane Amundsen til digi.no.

Til toppen