SAP stjeler markedsandeler

SAP-sjef Henning Kagermann hevder han til tross for Oracles oppkjøp stjeler markedsandeler.

SAP stjeler markedsandeler

SAP-sjef Henning Kagermann hevder han til tross for Oracles oppkjøp stjeler markedsandeler.

SAP la i dag morges frem nye kvartalstall som viser at selskapet ikke ser ut til å merke uroen i finansmarkedet. Det meldet IBM om i går, men SAP ser foreløpig ut til å gå fri.

SAP la frem tall som viser at resultatet har løftet seg 10 prosent siden tredje kvartal i fjor. Europas største programvarehus fikk et kvartalsresultat på 408 millioner euro. De viktige lisensinntekene som løftet seg med 11 prosent.

SAP og Oracle er for tiden involvert i tidens oppkjøpskrig der Oracle forsøker å kjøpe seg inn i SAPs marked for tunge økonomi og forretningssystemer.

SAP kjøpte nylig opp franske Business Objects og meldte i går at verdens største butikkjede, Walmart, skal ta i bruk deres systemer. Men Oracle har brukt 31 milliarder dollar på 35 oppkjøp siden 2005.

Det er derfor oppsiktsvekkende at SAPs toppsjef Henning Kagermann hevder at SAP markedsandeler fra sine konkurrenter og har 27 prosent av markedet (trolig for tyngre ERP-systemer) på global basis, en vekst på 3,5 prosent fra samme kvartal i fjor.

Kagermann kom med påstandene om veksten under sin resultatpresentasjon i dag morges, men nyhetsbyrået Bloomberg opplyser ikke om mer detaljer om tallene.

SAPs toppsjef Henning Kagermann ser ingen mørke skyer på himmelen og mener alt ser lyst ut for fjerde kvartal.

Til toppen