SAP støtter gratis-alternativ til Oracle

Oracle og SAP blir stadig sintere rivaler. Nå investerer SAP penger i gratisdatabasen MySQL.

Oracle og SAP blir stadig sintere rivaler. Nå investerer SAP penger i gratisdatabasen MySQL.

Det koster å bygge opp et stort programvareselskap, også når kildekoden er åpen.

Det svenske selskapet MySQL har hentet inn 18,5 millioner dollar fra eksterne investorer for å finansiere videre vekst. Totalt har det nå hentet omtrent 39 millioner dollar.

I motsetning til i de to tidligere investor-rundene hentet ikke selskapet mer penger fra de "vanlige" ventureselskapene. Denne gangen hentet de penger fra industrielle aktører som Intel, Red Hat og SAP, i tillegg til de industrielle ventureselskapene Institutional Venture Partners og Presidio STX.

Årsaken kan være et ønske om å øke konkurransen på databaser. Oracle har ambisjoner om å bli størst på det enorme markedet for forretningssystemer (ERP), en posisjon SAP har i dag. Samtidig er SAP er svært viktig partner for Oracle, for mange SAP-systemer kjører på Oracle.

- Med lansering av MySQL 5.0 tilbyr selskapet avansert funksjonalitet til en brøkdel av konkurrentenes priser. Dette får mange IT-sjefer til å revurdere sin database strategi, sier Steve Harrick, leder av Institutional Venture Partners i en pressemelding.

MySQL-sjef Mårten Mickos sier at industrielle investorer ble valgt fordi de er nøkkelleverandører for de store kundene.

- SAP Ventures' investering i MySQL viser vår tro på MySQL som en database for forretningskritiske systemer, uttaler Lisa Reeves, visepresident i SAP Ventures.

MySQL er den ledende åpen kildekode-databasen med mer enn 8 millioner aktive installasjoner. Databasen inngår som en del av den populære LAMP-plattformen (Linux, Apache, MySQL og PHP/Perl/Python), som brukes i en stor andel av webløsningene på Internett.

Til toppen