RESULTATERFINANS

SAP til himmels tross konsulentmangel

SAPs R/3 programvare var hovedårsaken til at SAP AG tirsdag leverte et resultat før skatt på 173 millioner dollar - opp 73 prosent fra samme kvartal i fjor. Samtidig er det klart at mangelen på SAP R/3-konsulenter begynner å bli prekær for selskapet

Eirik Flaa
21. apr. 1998 - 14:36

Etterspørselen etter såkalt ERP-programvare (Enterprice Resource Planning) har skutt i været de siste årene. Tyske SAP AG er selskapet som hittil i stor grad har dominert dette markedet, og dominansen er ikke blitt mindre skal man tro de siste kvartalstallene. Bunnlinjen forbedret seg med 72 prosent, og aksjonærene satt igjen med hele 173 millioner dollar etter skatt.

Økt salg av R/3 ga det største bidraget til veksten i omsetningen, som var på 63 prosent. Totalt omsatte selskapet for 911 millioner dollar i perioden.

Omsetningsveksten i SAP kommer imidlertid ikke helt uten problemer. Veksten i programvaresalget har gitt en enorm etterspørsel etter konsulenter, og mangelen er så prekær at det ifølge Computer Sweden er opprettet en egen børs for SAP-konsulenter i USA. SAP har forsøkt å bøte på skadene blant annet ved å gjøre løsningene enklere å implementere (ASAP). Selskapet har dessuten jobbet intenst med å opprette kursvirksomhet for opplæring av nye SAP-konsulenter.

Om konsulentmangel er årsaken er uvisst, men SAP forventer en mer beskjeden vekst i salget de neste kvartalene. Ifølge styremedlem i SAP, Henning Kagermann, vi veksten i omsetningen lande på mellom 30 og 35 prosent for 1998 som helhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.