RESULTATERFINANS

SAP tilbake og står i mot Oracles offensiv

Oracle-sjef Larry Ellison har gjennomført tidenes handeltur for å bli størst, men nå er SAP tilbake på skinner.

20. apr. 2007 - 10:31

Oracle har de siste årene gjennomført tidens oppkjøpsrunde i IT-bransjen og kjøpt opp flere store aktører på forretningssystemer. Målet er uttallt: Vi skal bli størst, sier Larry Ellison, for vinneren stikker alltid av med mesteparten av inntektene.

Oracle har de siste årene brukt 20 millliarder euro på å kjøpe blant annet Peoplesoft, JD Edwards, Siebel og nylig Hyperion.

SAP har lagt bak seg to skuffende kvartaler, men tallene for første kvartal avlyser eller hvertfall utsetter påstandene om at Oracle er i ferd knuse SAP med sine oppkjøp, det påpeker analytikere.

SAP, Europas største programvarehus og markedsleder for styringssystemer for store bedrifter, økte omsetningen med 6,1 prosent i forhold til første kvartal i fjor. Salget endte på 2,17 milliarder euro og enda hyggeligere: Resultatet løftet seg 9,9 prosent, særlig takket være økt salg i USA, Oracles hjemmemarked der SAP tidligere har slitt.

SAP-aksjene, som har falt 21 prosent det siste året, fikk seg et kjærkomment løft i dag morges da tallene ble offentliggjort på 2,9 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.