RESULTATERFINANS

SAP trives i skyen

Vokser raskt, men nådde ikke helt forventningene.

SAP med hovedsete i den sørtyske byen Walldorf er verdens tredje største leverandør av programvare. I fjor omsatte de for drøyt 140 milliarder norske kroner.
SAP med hovedsete i den sørtyske byen Walldorf er verdens tredje største leverandør av programvare. I fjor omsatte de for drøyt 140 milliarder norske kroner. Bilde: Uli Deck/dpa/Corbis/All Over Press
17. juli 2014 - 10:52

SAP presenterer i dag foreløpige tall for andre kvartal (pdf). Regnskapet bekrefter at selskapets fremtid ligger i utleie av forretningsapplikasjoner i nettskyen, helt i tråd med satsingen deres.

Inntektene fra dette nye segmentet er opp 32 prosent til 242 millioner euro i perioden. Formelt er posten kalt skybasert abonnement og support.

Driftsmarginen for området falt 8,8 prosentpoeng til 64 prosent, noe som forklares med behov for investeringer i infrastruktur i takt med den økte etterspørselen.

Salget av tradisjonelle programvarelisenser er ned 2 prosent til 957 millioner euro. Med support og tilhørende tjenester, som er SAPs overlegent største melkeku, er den samlede omsetningen likevel opp to prosent til 4,2 milliarder euro.

Utgiftene er i det store holdt i sjakk. Driftsresultatet har lagt på seg 4 prosent til 1,24 milliarder euro.

Det er likevel et par hakk under markedets forventninger. Analytikere hadde i snitt trodd på 1,26 milliarder euro i driftsresultat, melder Reuters.

Bunnlinja er opp 10 prosent til 938 millioner euro siste kvartal.

Tyske SAP er styrket i troen på omleggingen til skytjenester. Nå øker de prognosen for salget av abonnement til mellom 1 - 1,05 milliarder euro for året som helhet. Det er opp vel 50 millioner euro fra tidligere guiding.

Nordensjef Jan Thorell fortsetter å skryte av selskapets i-minne-løsning Hana. I en pressemelding hevder han at nettskyen nå «for alvor har kommet til Norden».

– Vi har erfart merkbare endringer siste seks måneder fra lisenskjøp til programvare som en tjeneste. Jeg forventer at denne trenden fortsetter blant nordiske IT-avdelinger som må levere høy verdi på pressede budsjetter, sier Thorell.

Selskapets vekst innen skytjenester er ifølge ham også mer enn en ny trend.

– ...fordi virksomheter nå fatter nye arkitekturbeslutninger for å kunne høste fordeler fra sanntidsinnsikt og nettskyen samtidig. Det er derfor ikke overraskende at konsulenttjenester innen endring øker, særlig rundt hvordan forenkle og øke analysemulighetene, håndtering av master data og utrulling av tjenester i forskjellige miljø.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.