RESULTATERFINANS

SAP tror stadig på 15 prosent årsvekst

SAP økte omsetningen med 9 prosent i første kvartal, og holder fast ved målet om 15 prosents vekst i 2002.

18. apr. 2002 - 12:31

I forhold til samme kvartal i fjor, viser årets tall for kvartalet fram til 31. mars at omsetningen økte med 9 prosent til 1,66 milliarder euro, mens driftsresultatet økte med 2 prosent til 237 millioner euro.

Omsetningen i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika) økte med 11 prosent til 886 millioner euro. De øvrige områdene lå under gjennomsnittet, med 7 prosent i Nord- og Latin-Amerika, til 587 millioner euro, og 4 prosent i Asia/Stillehavet, til 178 millioner euro.

Den viktigste framgangen er innen konsulentvirksomhet, der omsetningen økte med 18 prosent til 539 millioner euro. Produktinntektene økte 6 prosent til 999 millioner euro, mens kursinntektene sto omtrent stille på 110 millioner euro. SAP oppgir egne tall for løsningsområdene CRM ("customer relationship management", altså kundehåndtering) og SCM ("supply chain management", altså innkjøpshåndtering). CRM gikk fram ti prosent til 74 millioner euro. SCM gikk tilbake med 23 prosent til 79 millioner euro.

Det er et større uromoment enn denne tilbakegangen innen SCM, Det er et 12 prosent fall i lisensinntekter, til 402 millioner euro.

SAP hadde 29.156 ansatte verden over per 31. mars. Det er tre prosent flere enn ved årsskiftet.

SAP holder fast ved at målet om 15 prosent omsetningsvekst fra 2001 til 2002 fortsatt er realistisk, selv om det også karakteriseres som utfordrende.

Det knyttes store forhåpninger til det ekspansive programmet for bransjeløsninger beregnet på små og mellomstore bedrifter, og for mySAP Technology, integreringsstrategien som åpner SAP for webtjenester og for tilpasninger til både Microsoft .Net og Java.

Et tredje (nytt) satsingsområde er beslutningsstøtte, med mySAP Business Intelligence som nylig ble kunngjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.