SAP valgte Novells katalogtjenester

SAP har avtalt med Novell at katalogtjenesten eDirectory skal inngå som en del av SAPs bedriftsportal Enterprise Portal.

SAP har avtalt med Novell at katalogtjenesten eDirectory skal inngå som en del av SAPs bedriftsportal Enterprise Portal.

Den tyske programvaregiganten SAP har opprettet en egen datter, SAP Portals, for å ta seg av selskapets satsing på bedriftsportaler, der tilgang til SAP og andre bedriftsapplikasjoner - også e-post og liknende kontorfunksjoner - tilbys gjennom et enhetlig og kontrollert grensesnitt. SAP har avtalt med Novell at det skal bunte bedriftsportalen Enterprise Portal med Novells katalogtjeneste eDirectory. Det innebærer bruk av eDirectory til å administrere alle brukere av systemet, med tilhørende rettigheter. SAP antar at bruken av eDirectory vil bidra til å redusere driftskostnadene og øke sikkerheten. I en pressemelding heter det at eDirectory ble valgt på grunn av skalerbarhet og ytelse. Innen katalogtjenester er det skarp konkurranse mellom Novell og Microsofts ActiveDirectory.


SAP Portals har de siste månedene inngått en rekke avtaler med nøkkelaktører. Samme dag som avtalen med Novell ble kjent, kunngjorde SAP også en avtale med Hewlett-Packard for å porte bedriftsportalen til HPs Unix-plattform HP-UX 11i. Portingen skal være klar i løpet av tredje kvartal i år. Minst 10.000 SAP-installasjoner verden over kjører på HP-maskineri. Avtalen innebærer også opprettelsen av et demonstrasjonssenter hos SAP i Walldorf, og et kundesenter hos HP i Grenoble.

Andre portal-partnere til SAP er Baan, Compaq, Microsoft, Yahoo!, Business Objects, Cognos, Netegrity og WebMethods, samt rene konsulentselskaper som Accenter, Cap Gemini og PricewaterhouseCoopers.

Til toppen