SAP varsler masseoppsigelser

Netto skal de likevel vokse på nettskyen.

SAP varsler masseoppsigelser
SAP varsler en kraftig omstilling. Bilde: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images/ All Over Press

Et betydelig antall personer mister jobbene sine hos SAP, som ledd i en modernisering av virksomheten. Skytjenester skal bli viktigere på bekostning av programvarelisenser.

Målet med omstillingen er ikke å bli færre ansatte, bedyrer selskapet overfor nyhetstjenesten Bloomberg.

For samtidig med kuttene planlegger den tyske programvaregiganten å rekruttere nye, slik at de ved årsskiftet vil ha en større stab enn dagens 67.000 medarbeidere.

– Dette er et bredt tiltak som favner hele selskapet. SAP skal bli mer effektive, heter det i en uttalelse fra pressekontakt James Dever.

Han ønsker ikke å tallfeste hvor mange som blir nedbemannet.

Ifølge analytiker Ray Wang ved Constellation Research dreier det seg om en masseoppsigelse som berører flere tusen ansatte.

Turbulens og maktkamp

SAP er verdens største leverandør av bedriftsprogramvare og eneste IT-gigant med hovedsete i Europa.

Selskapet har ikke foretatt store kuttrunder siden 2009 da 3000 årsverk ble nedbemannet.

Etter det som har vært beskrevet som en maktkamp i ledelsen har SAP den siste tiden mistet flere store navn.

Det inkluderer blant annet lederen for skysatsningen, Shawn White, som ifølge Wall Street Journal slutter denne uken. I forrige uke ble det kjent at teknologisjef Vishal Sikka overraskende gikk på dagen. Sikka var visjonæren bak analyseboksen SAP Hana («High Performance Analytic Appliance»).

Under selskapet generalforsamling neste uke, den 21. mai, forsvinner også ordningen med to sidestilte toppsjefer i Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe. Sistnevnte har tidligere kunngjort at han går av for å bruke mer tid på familien. Det er ventet at aksjonærene går inn for at McDermott da blir konsernsjef alene.

    Les også:

Les mer om: