BEDRIFTSTEKNOLOGI

SAP vil hevde seg innen databaser

Har mer på lager enn Sybase og Hana.

SAP har hittil ikke brukt «unified data management portfolio» om sine egne tilbud. 10. april får vi vite hva de legger i det.
SAP har hittil ikke brukt «unified data management portfolio» om sine egne tilbud. 10. april får vi vite hva de legger i det. Bilde: Vladislav Bezrukov -- Creative Commons lisens
16. mars 2012 - 13:12

En melding fra Reuters siterer en «press advisory» fra SAP som ikke er allment tilgjengelig. Her heter det at SAP har til hensikt å bli en «stor leverandør av databaseverktøy» i konkurranse med særlig erkerivalen Oracle.

Nærmere detaljer vil gis på en pressekonferanse i San Francisco 10. april, en kort biltur fra Oracles hovedkvarter i Redwood City.

– SAP vil avsløre sin portefølje for enhetlig dataforvaltning og vise hvordan vil skal bli en ledende databaseleverandør, heter det i uttalelsen fra SAP.

Uttrykket «unified data management portfolio» er hittil ikke brukt av SAP, viser et søk på Google.

SAP selger i dag databaseprodukter fra Sybase som de kjøpte i juli 2010, og som i dag utgjør en egen avdeling i konsernet. SAP har først og fremst vært opptatt av Sybases teknologi for mobile løsninger. Samtidig har satsingen på Sybase vært tilstrekkelig til å opprettholde statusen som verdens fjerde største databaseleverandør, etter Oracle, Microsoft og IBM.

I tillegg har SAP egen databaseteknologi som ligger til grunn for ERP-systemene, samt i-minne-databasen Hana som selges til bedrifter med avanserte behov for sanntidsanalyse.

Hvilken rolle Sybase vil spille i satsingen som skal kunngjøres 10. april, er uklart.

Tidligere administrerende direktør John Chen i Sybase er fortsatt Sybase-sjef i SAP, men står ikke på talerlisten til arrangementet.

Ingen av SAPs konkurrenter har villet kommentere kunngjøringen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.