RESULTATERFINANS

SAP vil ikke slåss med Oracle om BEA

Oracle kan sikre seg en av de siste mulige mellomstore aktørene igjen.

15. okt. 2007 - 11:10

Sent på fredag ettermiddag norsk tid kom nyheten at Oracle legger inn et bud på et av de siste gjenværende mellomstore programvare-selskapene. Etter en lang rekke oppkjøp de siste årene fra Oracle og IBM var BEA en av de få mellomstore som ikke er kjøpt opp etter at SAP i forrige uke la inn bud på Business Objects.

Og Oracle-Larry Ellison kjører hardt som han gjorde da han kjøpte opp den store ERP-leverandøren Peopesoft/JD Edwards: Ellison har ikke gjort noen avtale med BEA-ledelsen, han smeller et bud i bordet og ber dem ta det. For Peoplesoft-ledelsen måtte til slutt gi seg mot Ellison og selge.

Budet kommer nok ikke helt overraskende på BEA-ledelsen - stor-investoren Carl Ichann har lenge bedt BEA-ledelsen finne seg en kjøper - aksjen er underpriset har han ment.

Budet på BEA utløste en voldsom handel i aksjen - omtrent halvparten av alle aksjene i BEA (218 millioner aksjer) ble solgt/kjøpt i løpet av fredagen. Men aksjekursen gjorde ikke noen kjempehopp slik den ofte gjør når budene kommer. Den løftet seg likevel hygglige 5.2 prosent.

Det kan skyldes at BEA allerede er høyt priset: Selskapet er priset til friske 52 ganger resultat og har etter fredagens hopp en markedsverdi på 7,4 milliarder dollar.

Og det ligger ikke an til noen budkrig. For SAP-sjef Henning Kagermann lover SAP-aksjonærene at det ikke blir noen budkrig med Oracle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.