SAP vil løse opp bånd til Oracle

SAP og Oracle er både hovedkonkurrenter og viktige partnere. Nå vil SAP reduserer bindingen.

SAP og Oracle er både hovedkonkurrenter og viktige partnere. Nå vil SAP reduserer bindingen.

SAPs dilemma ble enda klarere da Oracle kjøpte Peoplesoft. Med et var Oracle blitt hovedkonkurrenten, men selskapet er også SAPs viktigste partner. For SAP leverer ikke databasen kundene trenger for å samle og holder rede på all bedriftsinformasjonen SAP-systemet skal behandle.

To av tre SAP-kunder bruker Oracle. De to selskapene blir derfor et stjerneeksempel på de ofte komplekse partnerforholdene som IT-bransjen har utviklet.

SAP forer dermed Oracle med kunder som man er redd for at Oracle skal forsøke å få til å bytte over på sine egne forretningssystemer. Oracle vil kunne påstå at alt fungerer bedre dersom du bruker deres produkter fra topp til bunn.

Etter oppkjøpet av Peoplesoft tar da også SAP grep for å fri seg mer fra Oracles databaser.

SAP har allerede innført et samarbeid med gratisdatabasen MySQL for å øke bruken av denne blant SAP-kunder. Men i tillegg skal SAP ha utvidet samarbeidet med IBM. Ifølge Computer Business Review Online skal IBM lansere en ny versjon av sin DB2-database "i løpet av andre kvartal" som er bedre tilpasset drift av SAP-systemer.

SAP har også innledet et samarbeid med Computer Associates (CA) for å optimalisere Ingres-databasen for SAP. CA begynte i fjor å dele ut Ingres under en åpen kildekodelisens.

Til toppen