SAPfluensa er en tidsbegrenset lidelse

Expert varsler sitt andre dårlige kvartal etter SAP-installasjon, mens Komplett er friskmeldt for SAPfluensaen.

Expert varsler sitt andre dårlige kvartal etter SAP-installasjon, mens Komplett er friskmeldt for SAPfluensaen.

Åpen hjertekirurgi på bedriftens IT-systemer er ingen spøk, særlig ikke når man er en butikk som lever av å vite hvor varene til enhver tid er, hvor mange som er igjen og hvor de skal. Når operasjonen er gjennomført, følger gjerne ettervirkninger i form av SAPfluensa.

Komplett gikk gjennom en tøff overgangsperiode til bedriftssystemer fra SAP i fjor, med fallende omsetning for første gang i selskapets historie, og store problemer innen selskapets distributørvirksomhet. Nå er de kommet ut på andre siden av tunnelen, og kan, takket være SAP, satse friskt på nye vareområder.

    Les også:

I andre kvartal var de tilbake til gamle takter, med 25 prosent vekst, og nå rapporterer de om 15 prosent vekst i omsetningen for tredje kvartal.

Expert har ikke riktig kommet dit ennå. Selskapet meldte om 20 millioner svakere resultater i andre kvartal, noe som blant annet skyldtes at selskapet ikke fikk ut varene i en periode.

– I tredje kvartal har virksomheten gått sin gang, men det som er klart er at vi har hatt mye fokus på de tekniske forholdene, sier konsernsjef Trygve Holtskog til Finansavisen.

Han mener ekstrakostnadene dette kvartalet vil være på rundt ti millioner kroner.

Hvis Expert følger Kompletts skjema, vil det ta enda et kvartal eller to før de er tilbake til gamle takter. For Komplett tok det omtrent et år.

Til toppen