FORBRUKERTEKNOLOGI

Sår tvil om Playstation og stabilitet

Etter en Murphy-preget demo av Playstation 3, tror en analytiker at konsollen kan være ustabilt.

5. okt. 2006 - 13:44

Spillmessen Tokyo Game Show som ble holdt for snart et par uker siden, var en viktig anledning for Sony til å vise fram spillkonsollen Playstation 3 foran den japanske lanseringen 17. november.

Sony stilte ut rundt 200 Playstation 3-enheter, plassert tett i tett i hver sin lille kiosk.

I en rapport som ble kjent mandag skrev analytiker David Gibson fra Macquarie Equities om sine inntrykk fra utstillingen. Han mente å ha observert at Playstation 3-enhetene var ustabile, og at de stadig måtte startes opp på nytt.

– Årsaken til dette er ukjent, men vi tror det kan skyldes overoppheting på grunn av de tette kioskene og den høye temperaturen på utstillingen, skrev Gibson. – Vi er bekymret over at et slikt problem oppstår så tett opp til iverksettelsen av full produksjon. Det er klart en negativ nyhet for selskapet.

Gibsons rapport var medvirkende til at Goldman Sachs endret sin vurdering av Sony-aksjen fra «kjøp» til «nøytral».

Sony nektet for at det er noen problemer med Playstation 3. En talsperson bekreftet at det var stabilitetsproblemer på utstillingen, og at overoppheting var årsaken. Hun la til at konkurrentene – Nintendo og Microsoft utstilte sine spillkonsoller i det samme området som Sony – hadde tilsvarende problemer. Overopphetingen er vanlig på slike utstillinger, og innebærer ikke at det er problemer med selve produktet, heter det.

Dementiet og forklaringen hindret ikke Sony-aksjen fra å falle ytterligere 2,75 prosent. Siden selskapets problemer med PC-batterier ble kjent tidligere i år, har Sony-aksjen falt med over 20 prosent.

Playstation 3 skal lanseres i USA i november, en uke etter Japan, men kommer først til Europa i mars.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.