Sårbarheter funnet i ny Safari-nettleser

Sårbarheter funnet i ny Safari-nettleser

Allerede før det første døgnet har gått, er det blitt funnet flere sårbarheter i Apples nettleser for Windows.

Apple annonserte i går at selskapet har sluppet en betautgave av Safari 3 til både Mac OS X og Windows. Apple skriver på Safari-sidene på selskapets nettsted at selskapets teknikere har designet Safari til å være sikker fra dag en. Teksten nederst i artikkelen er klippet fra Apples Safari-side om sikkerhet i den nye utgaven av nettleseren.

Litt ironisk er det da at innen det første døgnet har gått har flere meldt om feil og sårbarheter som i beste fall får nettleseren til å krasje. Windows-utgaven, vel å merke.

Selv om det er en betautgave, bør den den være godt nok sjekket fra Apples side til at det ikke bare tar minutter eller få timer for utenforstående å finne alvorlige sikkerhetshull.

    Les også:

Den mest alvorlige feilen er trolig den som er blitt funnet av danske Thor Larholm. Den åpner for kjøring av vilkårlige kommandoer i Windows uten behov for brukerinnvirkning. Det vil si at det er tilstrekkelig for et offer å besøke et ondsinnet nettsted, for at sårbarheten i nettleseren skal kunne utnyttes til å kjøre kommandoer, som for eksempel sletter alt som finnes i brukerens dokumentmapper.

Apple hevder Safari er sikrere enn konkurrentene

Til toppen