KORTNYTT

Sårbart politi satt ut av kabelbrann

28. nov. 2007 - 12:47

Politiet flere steder på Østlandet fikk merke følgene av brannen i kabelanlegget på Oslo S onsdag morgen. Ingen kritiske systemer skal derimot ha blitt rammet.

Politiet i Oslo og i Østfold fikk problemer etter brannen i det tekniske rommet på Oslo S natt til onsdag. Hele Sentrum politistasjon mistet sin forbindelse med omverdenen, og i den døgnåpne vakta måtte politiet notere alle henvendelser med blokk og blyant.

- Man kan begynne å lure på sårbarheten her. Dette er svært frustrerende både for publikum og tjenestemennene som ikke får gjort noe, sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon til NTB.

Ved selve hovedpolitistasjonen på Grønland er etaten i mindre grad rammet, men også der merkes problemene.

- Politiets nødnummer 112 har ikke vært rammet, og andre kritiske systemer for å holde politiet operativt, har hele tiden fungert som de skal, sier informasjonssjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt til NTB.

Også andre steder på Østlandet har politiet blitt rammet av brannen. I Råde og på Kongsvinger er etaten satt ut av spill på grunn av brannen.

- Vi er avhengige av datasystemer og andre tekniske løsninger, og det er en tankevekker at vi blir så sårbare når dette ikke fungerer, sier politistasjonssjef i Kongsvinger Bjørn Berntsen til NRK. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.