– Såre enkelt å hacke Clintons epostserver

 

NTB
6. mai 2016 - 09:14

Washington (NTB): Den beryktede hackeren «Guccifer» hevder han flere ganger – og på enkelt vis – tok seg inn på Hillary Clintons private epostserver i 2013.

– For meg var det enkelt. Enkelt for meg, og for alle, sier rumeneren Marcel Lehel Lazar, som går under tilnavnet Guccifer, til amerikanske Fox News.

Lazar sitter for øyeblikket varetektsfengslet i Alexandria i delstaten Virginia, siktet for andre tilfeller av datakriminalitet. Fra fengselet gir han TV-kanalen detaljer om hvordan han hacket Clintons epostserver og hva han fant, men han sier innholdet ikke var interessant for ham.

– Jeg fulgte ikke med. For meg framsto det som en epostserver som hun (Clinton) og andre brukte til politiske saker, sier Lazar.

Topphemmelige dokumenter

Clinton er under etterforskning av FBI, som har beslaglagt den nevnte epostserveren hun brukte til offisielle oppgaver under perioden som utenriksminister.

Foreløpig er hun ikke tiltalt for lovbrudd, men det er kommet fram at serveren inneholdt topphemmelige dokumenter.

Samtidig som Clinton etterforskes for å ha brukt privat epost i jobbsammenheng, kjemper hun om å bli USAs neste president. Så langt ser det ikke ut til at epostsaken har skapt særlig trøbbel for den tidligere førstedamens kandidatur, ettersom hun leder klart i Demokratenes nominasjonskamp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.