RESULTATERFINANS

SARS kan bli ødeleggende for elektronikkindustrien

Flere selskaper, inkludert Intel, har avlyst planlagte reiser og konferanser i Asia etter utbruddet av lungesykdommen SARS. Analytikere frykter at leveransene av elektronikkompontener vil kunne stoppe helt opp.

4. apr. 2003 - 10:58

Utbruddet av lungesykdommen SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) i Sørøst-Asia skremmer blant andre Intel fra aktiviteter i dette området.

Ifølge News.com har Intel til nå avlyst to utviklerkonferanser som skulle ha vært arrangert i Beijing og Taipei, Taiwan, senere denne måneden. I tillegg skal Intel-sjef Craig Barrett ha utsatt en reise til dette området.

Men allerede i helgen beordret Intel 60 til 70 av medarbeiderne selskapet har ved kontoret i Hongkong til å holde seg hjemme denne uken. Avgjørelsen kom etter at en ansatt ved kontoret hadde symptomer på SARS. Intels kontor i Hongkong har tre etasjer og det er de ansatte ved én av disse etasjene som er blitt bedt om å holde seg hjemme.

Også Motorola skal ha blitt berørt av sykdommen ved én av selskapets bedrifter i Singapore. Og HP melder som at Hongkong-kontoret med 300 ansatte ble stengt i slutten av forrige uke etter at en ansatte viste symptomer på sykdommen. HP opplyser også at ansatte som har vært i Kina, Singapore, Taiwan og Vietnam blir bedt om å jobbe hjemmefra de påfølgende ti dagene.

Analyseselskapet Aberdeen Goup frykter at sykdommen kan bli ødeleggende for elektronikkindustrien. I en rapport som ble publisert mandag, skriver selskapet at SARS kan føre til at kritiske forsyningslinjer brytes.

- Hvis Kina settes i karantene, vil det bokstavelig talt ta måneder med arbeid døgnet rundt for å finne alternative leverandører. Det vil bety en atomvinter for halvleder- og elektronikkindustrien, heter det i rapporten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.