BEDRIFTSTEKNOLOGI

SAS Norge oppe igjen etter serverfeil

Manuell innsjekking førte til forsinkelser.

27. jan. 2011 - 10:59

Oslo (NTB): Flytrafikken til SAS var tilbake i normalt gjenge ved 10-tiden torsdag etter at en feil i innsjekkingssystemet førte til forsinkelser tidligere på dagen.

- Systemet var oppe og gikk igjen klokka 9.45. Innsjekkingssystemet var nede i halvannen time og i den perioden satte vi i gang manuelle innsjekkingsprosedyrer, sier informasjonsdirektør Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

I Norge ble mellom 2.000 og 3.000 passasjerer rammet av problemene med innsjekkingssystemet. Selskapet unngikk å kansellere flyavganger, slik at det i hovedsak dreide seg om forsinkelser.

Både hoved- og reservesystemet for innsjekking på selskapets skandinaviske flyginger var nede. I alt ble inntil 10.000 passasjerer berørt av stansen.

- Vi fant feilen ganske raskt, men visste ikke hvor lang tid det ville ta før man kunne få den utbedret. Heldigvis skjedde det i løpet av kort tid slik at det ikke fikk større konsekvenser, sier Johansen.

Det dreide seg om en teknisk feil på serveren til SAS' innsjekkingssystem, Palco. (©NTB)

NTBs første melding lød slik:

Oslo (NTB): En feil i innsjekkingssystemet til SAS gjorde at så å si alle selskapets fly i Norge sto torsdag formiddag. Selskapet er nå i gang med manuell innsjekking, men det er forsinkelser.

Det opplyser informasjonsrådgiver Monica Hovland i SAS til NTB.

– Vi er i gang med et manuelt innsjekkingssystem, men det tar litt lengre tid enn vanlig. Blant annet må passasjerene identifisere bagasjen før de går om bord, sier Hovland.

Både hovedsystemet og reservesystemet til SAS er nede, ifølge NRK.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.