Sasser-informant mistenkt for medvirkning

Mannen som tipset om Sasser-ormens opphav er selv mistenkt. Fem hjem er ransaket av etterforskere.

Mannen som tipset om Sasser-ormens opphav er selv mistenkt. Fem hjem er ransaket av etterforskere.

I forrige uke ble en tysk attenåring, Sven Jaschan, arrestert for å ha spredd Sasser-ormen som dukket opp 1. mai og kom i fem ulike varianter som til sammen infiserte et stort antall PC-er og servere verden over. Jaschan ble arrestert etter at Microsoft hadde fått et tips fra mellom to og fem personer og gitt det videre til politiet.

    Les også:

I følge det München-baserte ukemagasinet Focus er tipseren, foreløpig bare kjent som Marle B, selv under etterforskning. Myndighetene vil ikke si om han er blant de fem som fikk sine hjem ransaket før helgen. Ifølge Microsoft vil han ikke få utbetalt noe av belønningen på 250 000 dollar dersom det viser seg at han har vært med på Sasser eller Netsky.

Det politiet bekrefter overfor Focus, er at alle fem er elever ved samme skole. Mens mange fryktet at en kriminell gjeng sto bak både Netsky og Sasser, er man nå ganske sikker på at det dreier seg om en kameratkrets i et skolemiljø. To av de fem skal ha innrømmet å ha mottatt kildekode til Netsky-ormen fra Jaschan, og en av disse skal ha innrømmet å ha spredd Netsky.

Før helgen skrev IT-sikkerhetsfirmaet SecurityFocus på sitt nettsted om et anonymt nettsted som samler inn penger for Jaschan. Pengene skal ikke øremerkes juridiske utgifter, men er ment å gi ham «noen lykkelige dager» før milliardsøksmålene ruller inn. Nettstedets oversikt over bidragsytere viser at summen er den samme i dag – tirsdag morgen – som på fredag, det vil si 97,15 dollar. Klikker man på «Make a donation», får man tilbakemeldingen «This recipient is currently unable to receive money.»

Til toppen