Satireavis på nettet tar for seg Akersgata

Et lite reklamebyrå i Trondheim har lansert er et nesten-idealistisk nettsted som prøver å slå mynt på Akersgata-avisene, spesielt Dagbladet.

Dusj Tekstbyrå lanserte i dag et nytt satirenettsted på norsk, Vagbladet.no, som skal bringe nyhets-satire "omtrent samtidig med nyhetene selv" som reklamebyrået skriver i en pressemelding.

Stian Hovland Pedersen, den ene av de tre som bidrar til den nye avisen, sier at dette ikke er et reklamestunt, men en tjeneste de skal holde oppdatert jevnlig.

- Vi så behovet for å gjøre noe vi selv har lyst til, samtidig som vi gjør andre den tjenesten å lansere Norges eneste satiriske nettavis. Nyheter har vi nå lenge hatt rask tilgang på. Nå skal satiren og humoren hurtig ut til folket! skriker Pedersen over telefon fra Trondheim.

Som tabloidpressen ellers, satser nettstedet på å dekke Norge, Europa, Irak, Verden og Øksnes kommune. Nyhetene er basert på undersøkende journalistikk utført av MTB - Morsomt Telegrambyrå. I tillegg har byrået utferdiget sine egne etiske retningslinjer i en "Vær Morsom Plakat".

Se alle retningslinjene her

- Vi ønsker å ligge et etisk hestehode foran eksisterende presse, så vi skal alltid opptre stødig i henhold til vår egen "Vær Morsom-plakat". Vi skal ikke tråkke noen på knærne, sier Pedersen.

De tre involverte, Håkon Elnan Aune, Stian Hovland Pedersen og Flemming Hofmann Tveitan, jobber både som tekstforfattere og humorister, men Pedersen tror ikke det er noe problem å bli en medieaktør i tillegg til å levere reklame til mediekunder:

- Nei, det er ingen problem for vår del. Vi er i utgangspunktet tre-fire som driver dette som privatpersoner, med utspring i tekstbyrået, sier han.

De hadde planer allerede for noen år siden å gi ut en papirutgave på gata i Trondheim. Men det ble for dyrt å få til en satireavis som skulle gis ut et par ganger i uka. Dermed ble det en mye mer kostnadsbesparende utgave på nettet i stedet.

- Vi satser på en annonseutgave og satser på å få inntekter på Vagbladet, som forøvrig er en blanding mellom VG og Dagbladet. Vi ga den det navnet for å gi brukerne mest mulig følelse at de får en avis, sier han.

- Har dere hørt noe fra Dagbladet?

- Nei, vi har ikke hørt noe ennå. Vi startet opp i dag, så vi får se.

digi.no har ikke fått tak i noen i Dagbladet som kan kommentere både det nesten identiske navnet og logoen.

For et par år siden reagerte Dagbladet sterkt på en satireside som ble lagt ut på nettet:


Til toppen