FORBRUKERTEKNOLOGI

Satser globalt med lommebokvennlig reiseapp

Med reiseplanleggeren til norske Stay.com slipper brukerne å tenke på mobilregningen.

Joachim Paasche etablerte Stay.com i 2010. Nå er selskapet i gang med en ærgjerrig satsing på en reiseapplikasjon for smartmobiler.
Joachim Paasche etablerte Stay.com i 2010. Nå er selskapet i gang med en ærgjerrig satsing på en reiseapplikasjon for smartmobiler. Bilde: Stay.com
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juli 2012 - 14:41

Det norske selskapet Stay.com, som står bak reiseplanleggingsnettstedet med samme navn, kom i går med en ny versjon av selskapets applikasjon til iOS og Android. Applikasjonen tilbyr det selskapet hevder er en komplett reiseguide for nærmere 120 byer rundt om i verden. Dette lyder kanskje ikke så spesielt, men applikasjonen tilbys gratis og brukeren kan forhåndslaste ned alle dataene for hver enkelt by, og bruke reiseguiden fritt uten å måtte være avhengig av mobildata-tilkobling.

Hver byguide inkluderer vektorkart hentet fra OpenStreetMap, samt anbefalinger og tips hentet fra både reiseeksperter, nettsteder som er partnere med Stay.com, samt innspill fra brukerens medpassasjerer og venner, i tillegg til brukerens egne preferanser. En del av dette skjer gjennom integrasjon med Facebook.

– Vi er veldig stolte over å kunne tilby en bedre måte å planlegge turer og reiser på både internett og mobil. Ved å skape en sosial funksjon for brukerne, kan de skape en helt personlig byguide ved å kombinere anbefalinger fra både eksperter og egne venner, sier Joachim Paasche, grunnlegger og direktør i Stay.com, i en pressemelding.

Hver byguide er svært kompakt og krever mindre enn 5 megabyte lagringsplass på den mobile enheten. Dataene oppdateres automatisk når mobilen er knyttet til en WLAN-forbindelse.

Applikasjonen bruker informasjon om interessepunktet hentet fra Google Places, samt innhold fra tjenester som TripAdvisor og TimeOut. Facebook-integrasjonen kan blant annet brukes til å planlegge en reise sammen med andre, eller å få forslag fra sine Facebook-venner direkte i applikasjonen. Brukerne kan også opprette egne, personlige reiseguider hvor man blant annet kan legge til egne steder.

Videoen nedenfor viser hvordan det hele fungerer.

For tiden er Paasche i Silicon Valley for å møte medier og partnere. En viss kontakt må han ha oppnådd, for applikasjonen ble i går omtalt av blant annet MacWorld, TechCrunch og The Next Web.

Selskapet opplyser i pressemeldingen at det har store ambisjoner for den nye applikasjonen, og at det er det britiske og det amerikanske markedet som nå skal erobres, i tillegg til det norske. Nedlastingslenker til applikasjonene finnes her.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.