FORBRUKERTEKNOLOGI

Satser globalt med lommebokvennlig reiseapp

Med reiseplanleggeren til norske Stay.com slipper brukerne å tenke på mobilregningen.

Joachim Paasche etablerte Stay.com i 2010. Nå er selskapet i gang med en ærgjerrig satsing på en reiseapplikasjon for smartmobiler.
Joachim Paasche etablerte Stay.com i 2010. Nå er selskapet i gang med en ærgjerrig satsing på en reiseapplikasjon for smartmobiler. Bilde: Stay.com
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juli 2012 - 14:41

Det norske selskapet Stay.com, som står bak reiseplanleggingsnettstedet med samme navn, kom i går med en ny versjon av selskapets applikasjon til iOS og Android. Applikasjonen tilbyr det selskapet hevder er en komplett reiseguide for nærmere 120 byer rundt om i verden. Dette lyder kanskje ikke så spesielt, men applikasjonen tilbys gratis og brukeren kan forhåndslaste ned alle dataene for hver enkelt by, og bruke reiseguiden fritt uten å måtte være avhengig av mobildata-tilkobling.

Hver byguide inkluderer vektorkart hentet fra OpenStreetMap, samt anbefalinger og tips hentet fra både reiseeksperter, nettsteder som er partnere med Stay.com, samt innspill fra brukerens medpassasjerer og venner, i tillegg til brukerens egne preferanser. En del av dette skjer gjennom integrasjon med Facebook.

– Vi er veldig stolte over å kunne tilby en bedre måte å planlegge turer og reiser på både internett og mobil. Ved å skape en sosial funksjon for brukerne, kan de skape en helt personlig byguide ved å kombinere anbefalinger fra både eksperter og egne venner, sier Joachim Paasche, grunnlegger og direktør i Stay.com, i en pressemelding.

Hver byguide er svært kompakt og krever mindre enn 5 megabyte lagringsplass på den mobile enheten. Dataene oppdateres automatisk når mobilen er knyttet til en WLAN-forbindelse.

Applikasjonen bruker informasjon om interessepunktet hentet fra Google Places, samt innhold fra tjenester som TripAdvisor og TimeOut. Facebook-integrasjonen kan blant annet brukes til å planlegge en reise sammen med andre, eller å få forslag fra sine Facebook-venner direkte i applikasjonen. Brukerne kan også opprette egne, personlige reiseguider hvor man blant annet kan legge til egne steder.

Videoen nedenfor viser hvordan det hele fungerer.

For tiden er Paasche i Silicon Valley for å møte medier og partnere. En viss kontakt må han ha oppnådd, for applikasjonen ble i går omtalt av blant annet MacWorld, TechCrunch og The Next Web.

Selskapet opplyser i pressemeldingen at det har store ambisjoner for den nye applikasjonen, og at det er det britiske og det amerikanske markedet som nå skal erobres, i tillegg til det norske. Nedlastingslenker til applikasjonene finnes her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.