Satser i Sverige før i Norge

SPCS-gruppen (tidligere PC-systemer) skiller ut et eget selskap som skal selge Internett-handelsystemer i Sverige.

SPCS-gruppen (tidligere PC-systemer) skiller ut et eget selskap som skal selge Internett-handelsystemer i Sverige.

I jakten på nye vekstområder og kanskje en høyere aksjekurs, danner SPCS-gruppen et nytt selskap i Sverige. SPCS Global Systems heter det nye datterselskapet.

- Det nye selskapet skal ikke lage egne produkter. Vårt økonomisystem Rubicon Global har alt du trenger, men selges i dag mest som et økonomisystem. Det nye selskapet skal selge Rubicon profilert som et system for Internett-handel, forklarer SPCS-sjef Tom Scharning til digi.no.

I følge Scharning har Rubicon Global alt man trenger for å legge ut varer og ta i mot ordre og betaling rett inn i økonomisystemet.

Foreløpig startes det nye selskapet bare i Sverige.

- Internett-handel er den viktigste vekstdriveren i Sverige. Det svenske markedet er tydelig mer modent enn det norske på netthandel, dette ser vi på handelsstatistikk fra Norge og Sverige.

- Til norske selskaper må vi forklare hva Internett-handel er, mens svenskene er allerede kommet til når og hvordan-spørsmålene, sier Scharning til digi.no.

Scharning understreker at det nye Internett-selskapet ikke skal børsnoteres.

Med etableringen av det nye selskapet satser SPCS-gruppen på ekspansjon i Sverige. En videre etablering eller oppkjøp i Danmark og/eller Finnland blir neppe aktuelt før til høsten.

- Det er veldig mye å gjøre i Norge og Sverige. En ytterligere geografisk ekspansjon er aktuelt på en noe senere tidpunkt, sier SPCS-sjefen.

Til toppen