Satser milliardbeløp på dataspill

Vil utfordre USA og Japan. Norges spillstøtte blir som en dråpe i havet.

Satser milliardbeløp på dataspill

Vil utfordre USA og Japan. Norges spillstøtte blir som en dråpe i havet.

Den norske regjeringen økte nylig utviklingsstøtten til norske dataspill med tre millioner. Dermed får denne næringen årlige tilskudd på 10 millioner kroner.

Kulturminister Trond Giske (Ap) har sagt at ordningen skal sørge for utvikling av trygge, gode norske spill og bidra til en livskraftig spillbransje.

Pengene kommer nok godt med, men satsingen blir likevel som peanøtter å regne, hvis man sammenligner med investeringsviljen i Sør-Korea.

Giskes sør-koreanske kollega, kulturminister Yu In-chon mener at den fremadstormede spillindustrien har vist seg som en vekstmotor.

Sør-Koreas spillbransje har nådd målet om å eksportere varer for over én milliard dollar årlig. Dette har de oppnådd allerede to år før planlagt.

Myndighetene i Sør-Korea skal investere 236 millioner dollar, eller nærmere 1,7 milliarder norske kroner i landets spillindustri de neste tre årene, skriver Cnet.

Pengene skal blant annet brukes til å sette opp et gigantisk fond som tar sikte på å gjøre Sør-Korea til et av verdens tre største land for spilleksport, sammen med USA og Japan.

    Les også:

Til toppen