Satser millionbeløp på regjeringen.no

Statsminister Jens Stoltenberg vil ha hjemmeside med video- og podcast-løsninger.

Satser millionbeløp på regjeringen.no

Statsminister Jens Stoltenberg vil ha hjemmeside med video- og podcast-løsninger.

Statsbudsjettet ble i dag lagt frem, og svært mange er nå inne på Regjeringens nettside for å laste ned statsbudsjettet og for å lese om det.

Nå forteller Regjeringen at de trapper opp satsingen på regjeringen.no. Nettstedet skal rustes opp med lyd og bilde, og satsingen får et budsjett på fem millioner kroner.

- Denne satsingen setter regjeringen.no i stand til å være med på en form for nyhetsformidling som blir mer og mer vanlig, og dermed også viktigere, nemlig formidling via for eksempel video eller podcast, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Regjeringen.no er en lukrativ kunde for mange IT-konsulenter fra forskjellige norske IT-selskaper.

Røys og regjeringen presiserer at løsningene som utvikles skal fungere uavhengig av hva slags programvare brukerne bruker. Det betyr i praksis at Departementenes servicesenter (DSS), som er ansvarlig for driften av nettstedet legger til rette for alle nettleserne.

I tillegg til at nettstedet skal bli mer tilgjengelig for brukerne som er innom, skal midlene også gå til å bygge opp et fotoarkiv for å gjøre det lettere for departementene å bruke bilder i sin kommunikasjon med presse og øvrig offentlighet.

Til toppen