Satser på egne superbrikker til iPhone

Satser på egne superbrikker til iPhone

Apple avslører hvorfor de kjøpte et selskap spesialisert på design av brikker.

Tidligere i år kjøpte Apple prosessor-selskapet PA Semi, et selskap kjent for utvikling av strømeffektive prosessorer.

    Les også:

Mange spekulerte den gangen at Apple ville ta i bruk PA Semis erfaring for å utvikle mikrobrikker til selskapets iPhone og iPod-produkter.

Det andre alternativet, at selskapet på en eller annen måte ville ta i bruk PA Semis dobbeltkjernede PowerPC-arkitektur, skal etter sigende ikke ha vært realistisk.

Nå viser det seg at spekulasjonen stemte.

Apple kommer til å utvikle skreddersydde «system-på-en-brikke»-deler (SoC), som skal fremstilles av en produksjonspartner hvis navn ennå ikke er kjent.

Det bekrefter Apple-sjef Steve Jobs i et intervju med New York Times.

Som navnet «system-på-en-brikke» hentyder til, kan slike mikrobrikker inneholde alt fra prosessor og minne til grafikk og nettverksmuligheter.

Så langt har iPhone vært basert på en ARM-prosessor, som er den mest brukte prosessortypen blant dagens mobiltelefoner.

Oppkjøpet av PA Semi gjør det mulig for Apple å kjøre hele designprosessen i eget selskap, og bestille produksjon hos fabrikkene som produserer mikrobrikker uten å avsløre sine planer overfor andre som utvikler mobile prosessorer.

Apple har trolig et ønske om å differensiere sine produkter i et marked der stadig flere konkurrerende produkter avhenger av åpent tilgjengelig teknologi fra selskaper som ARM og Intel.

Det rimer også godt med selskapets kjente trang til hemmelighetskremmerier.

    Les også:

Til toppen