FORBRUKERTEKNOLOGI

Satser på flere Linux-baserte mobiler

Det er ikke bare Android som gjelder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2009 - 10:15

Samsung har på oppdrag fra mobiloperatøren Vodafone laget en ny mobiltelefon basert på LiMo Platform Release 2, en Linux-basert mobilplattform fra LiMo Foundation.

Dette er den andre mobilen som baseres på denne nye LiMo-plattformen. Også den forrige er en Samsung-mobil som selges gjennom Vodafone.

Den nye mobilen, Samsung M1, leveres med brukergrensesnittet Vodafone 360, og er rettet mot et bredere publikum enn storebroren H1.

Til tross for at det nå finnes 44 LiMo-baserte håndsett på markedet, har plattformen havnet i skyggen av blant annet Android, Googles Linux-baserte mobilplattform. De fleste av modellene leveres av Motorola, Nec og Panasonic, som ikke har noe spesielt sterk posisjon i Europa. Men stiftelsen som står bak, har et jevnt tilsig av nye medlemmer, inkludert europeiske mobiloperatører, noe som betyr at interessen for plattformen er økende.

Vodafone 360 Samsung M1 er en middels godt utstyrt LiMo-basert smarttelefon med 3,2 tommers berøringsskjerm.
Vodafone 360 Samsung M1 er en middels godt utstyrt LiMo-basert smarttelefon med 3,2 tommers berøringsskjerm.

I motsetning til de fleste andre mobilplattformer, kontrolleres ikke LiMo av en enkeltaktør.

LiMo vil også kunne dra nytte av en generell økning i aksepten av Linux-baserte mobilplattformer, noe Android i stor grad bidrar til. Snart kommer også Nokia med N900-modellen, som tar i bruk den Linux-baserte Maemo-plattformen.

OpenMoko-prosjektet ser derimot ut til å ha gitt opp satsningen på mobiltelefoner. FreeRunner-modellen selges fortsatt, men nyere modeller har blitt kansellert.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.